USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У соборі Паризької Богоматері знайшли свинцеві труни: хто у них похований

17 Грудня 2022 00:57
Археологи встановили, кого поховали у свинцевих саркофагах у Соборі Паризької Богоматері. Їх виявили під час розкопок після пожежі.

Про це пише Live Science.

Дослідження вчених під керівництвом Еріка Крубезі показало, що у трунах були тіла двох багатіїв. Один був священником Антуаном де ла Портом. Другий мав знатне походження та був молодшим.

Де ла Порт належав до групи керівників собору. У його похованні виявили табличку з датою смерті. Священник помер у віці 83 років 24 грудня 1710-го. Його поховали на місці для могил еліти. Останки добре збереглися.

Особу другої людини не встановили. Йому на момент смерті було 20-40 років. Чоловік з самого дитинства їздив верхи на коні та втратив більшість зубів. Причиною його смерті міг бути хронічний менінгіт, який виник у результаті туберкульозу. Частина його черепа спиляли, груди розітнули для бальзамування. Навколо голови та на животі знайшли залишки листя та квітів. Так ховали французьких дворян з середини XVI ст.

Нагадаємо, 15 квітня 2019 року в соборі Паризької Богоматері, Нотр-Дам де Парі, сталась масштабна пожежа. Вогонь вирував понад 15 год. Унаслідок пожежі в соборі обвалився дах і шпиль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus