USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У справі бійця 51-ої ОМБ через рік закрили кримінальне провадження

4 Жовтня 2016 15:48
Внаслідок зміни обстановки закрили кримінальне провадження у справі бійця 51-ої бригади Олександра Корецького. 23-річного мінометника звинувачували у самовільному залишенні частини. Справу розглядали майже рік.

Судове засідання відбулося у вівторок, 4 жовтня, у Володимир-Волинському міськрайонному суді, - повідомляє Громадське.Волинь.

Прокурор Луцького гарнізону Олександр Левчук зазначив у своєму клопотанні, що у зв’язку із зміною обстановки, прокуратура просить суд закрити кримінальне провадження та звільнити Корецького від відповідальності.

Суддя Володимир-Волинського міськрайонного суду Олександр Лященко погодив клопотання.

«Ухвала виписана таким чином, що не встановлюється винуватість чи невинуватість Олександра. Дана обставина взагалі не з’ясовувалася. Винен чи не винен? Певно, військова прокуратура вважає, що винен. Сам Корецький не визнає своєї вини. Прийшли до висновку, що немає потреби з’ясовувати, адже змінилася обстановка, він зараз не є військовослужбовцем, тому справа закрита», – розповів адвокат.

У свою чергу, Олександр Корецький каже, що свою вину не визнає. Боєць досі лікується після осколкового поранення.

«Мені набридло вже майже рік часу їздити. Сил вже немає. Треба робити операцію, думати за здоров’я, а не за справи», – каже хлопець.

Нагадаємо, 23-річного мінометника 51-ої бригади Олександра Корецького звинувачують у самовільному залишенні частини. У серпні 2014 року він отримав осколкове поранення в ногу. Шматок металу уже знайшли в Дніпропетровському госпіталі після рентгену, але солдат вирішив продовжити лікування на Волині. 16 днів він пролежав у Луцькому військовому госпіталі й очікував на те, що осколок виймуть. Але ніякої операції йому так і не зробили. Він повернувся у військову частину 51-ї механізованої бригади у Володимирі-Волинському. Там його знову направили у госпіталь. Проте у шпиталі його тричі відправляли додому, пояснючи відмову в малій кількості місць. Поки хлопець вирішував питання із лікуванням, йому інкримінували самовільне залишення частини.

Також цього дня відбулося судове засідання у справі ще одного бійця 51-ої Олександра Хваса, якого також звинувачують у самовільному залишенні частини. Військовий прокурор клопотав про закриття і його кримінального провадження, проте боєць попросив часу, щоб подумати. Судове засідання перенесли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Фокс В.М. Показати IP 4 Жовтня 2016 16:05
Прокурор Луцького гарнізону Олександр Левчук зазначив у своєму клопотанні, що у зв’язку із зміною обстановки, прокуратура просить суд закрити кримінальне провадження та звільнити Корецького від відповідальності. А тепер нехай прокуратура за завдані моральні і матеріальні збиткі по незаконнеому обвинуваченні відшкодує їх Корецькому та офіційно вибачиться .
рудь Показати IP 4 Жовтня 2016 21:11
Добре подаруємо МТЛБу нехай там на хуторі гасає і вибачимося шо ше кому треба
Микола Бабій Показати IP 5 Жовтня 2016 08:18
Хвас Саша- родич, з мого села. Коли я їхав від сина з Амвросіївки, заїхали в Оленівку, може у відпустку хто є. Назбиралося 12 Хлопців. Кажу Саші- сідай, завезу і привезу, знов же буду їхати. Ні, я - командир гармати, не маю права її полишити. На війні, де було менше командирів(не хочу писати офіцерів), хлопці один-одного розуміли. А дома, у Володимирі, всі ці кримінали, виключно- через недоофіцерів. Порозпускали додому, а на відмітку- посадили якусь тітку на КПП. Де вона ті списки дівала??? Та й, на телефонах, до дзвінка, всі були. Мій тоже їздив щотижня, але, до себе в штаб, того і не мав СЗЧ(самоволка). Жити в казармі умов не було- хліви і- різанина між собою. З війни- не втік, а дома, командиру лінь було контролювати(хоча б- передзвонити) де боєць(і чому), то він- рапорти строчив, про самоволку.
До Бабая Показати IP 5 Жовтня 2016 10:13
З війни не втік а то нічого що 51 омбр розформували за національний позор,чомусь не 24 ні 128 ні 80 ні це єдина частина розформована за позор.Для вас ато закінчилось у вересні 2014 році далі пішли дивиденди.А для недоофіцерів вона продовжилась 2014 реадн 2015,2016,2017,і т.д.Самі чомусь суперечите мій їздив а хвас бухав мабуть і не міг їздити.А недокомандирів було небагато в основному всі мобілізовані а з них командири ніякі.Порозпускали дому, вони масово повтікали зі сходу то вони будуть сидіти у володимері і тіпа техніку ремонтувати для другої зміни.І де його гармата,і де результати знищеня чи подавленя якіхось цілей .А чого ви не пишете як бухали на ровно на ширлані на дачному, бухати мабудь тоже недокомандири вимагали і як по тупості угробили 3 самохідні установки .ПИШИТЬ ПРАВДУ А НЕ ПІАР ЧИ ЛЖЕХЕРОЙСТВО
трибунал Показати IP 5 Жовтня 2016 10:35
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus