USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У США обіцяють покарати країни та компанії, які допомагають Росії ухилятися від санкцій

26 Березня 2022 18:51
У США обіцяють покарати низку країн та компаній, які допомагають Росії ухилятися від санкцій, запроваджених через війну проти України. Йдеться зокрема про Індію, Китай, Саудівську Аравію, ОАЕ та Вірменію.

Як повідомляє Financial Times, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон готовий розширити економічні і фінансові покарання у всьому світі, що включає «вторинні» санкції.

«У нас є ряд інструментів для забезпечення дотримання [санкцій], і одним з них є визначення фізичних або юридичних осіб у сторонніх юрисдикціях, які не дотримуються санкцій США або вживають систематичних зусиль, щоб послабити або уникнути їх. Ми готові використати це, якщо буде необхідно», – сказав Салліван.

Як зазначає видання, зауваження Саллівана прозвучали, оскільки США та їхні союзники все більше стурбовані тим, що Росія спробує обійти фінансову ізоляцію, накладену Заходом, знайшовши альтернативні джерела іноземної валюти та ділових угод, щоб підтримати свою економіку та рубль.

Запровадження вторинних санкцій підірвало б будь-які зусилля з обходу санкцій, але потенційно збільшило б негативні наслідки для світової економіки, змусивши компанії та інвесторів у всьому світі вибирати між веденням бізнесу із Заходом чи з Росією, пише FT.

Раніше президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн сказала, що союзники зараз «глибше» вивчають режим санкцій, щоб виявити будь-які лазівки або зусилля, зроблені Росією, щоб обійти санкції. Вона зазначила, що Західні країни зроблять усе в межах своєї системи, щоб «закрити лазівки та зробити обхід неможливим».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus