USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США почали вакцинувати тварин проти COVID-19

4 Липня 2021 14:07
Зоопарк американського міста Окленд, що у штаті Каліфорнія, першим почав робити тваринам експериментальні щеплення проти COVID-19.

Про це повідомляє San Francisco Chronicle, передає Укрінформ.

Щеплення тварин розпочали через фіксацію випадків захворювання диких тварин на COVID-19, які реєстрували по всьому світу.

Як зазначається, у зоопарку вже вакцинували місцевих тигрів, ведмедів грізлі, чорних ведмедів, гірських левів та тхорів. Тварин обирали за принципом їхньої вразливості до коронавірусної хвороби.

Наступними у списку зоопарку з понад сотні тварин, яким будуть зроблені щеплення, є шимпанзе, ще декілька ведмедів, левів та дві гієни.

Щеплення тваринам роблять спеціально розробленим для них медзасобом американського виробника Zoetis. Вакцина Zoetis була схвалена для експериментального використання 100 видів ссавців у індивідуальному порядку Міністерством сільського господарства США та ветеринарами відповідних штатів.

Минулого року уряд Данії наказав знищити 17 млн норок, яких вирощували на фермах у країні, через їх можливе інфікування мутованим коронавірусом. На той момент Данія мала найбільшу індустрію норок у світі.

Згодом влада Данії повідомила про плани розкрити захоронення й вилучити близько чотирьох мільйонів тушок норок, які потім планується спалити. Це пов'язано з тим, що одне із захоронень розташоване неподалік озера, інше - біля джерела питної води. У місцевих мешканців є великі побоювання щодо забруднення водойм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
павло Показати IP 4 Липня 2021 15:56
Це вже всьо триндєц, от і коронавірус показав людству яке воно нерозумне і безглузде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus