USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США прирівняли біткоїн до нафти, пшениці і золота

19 Грудня 2017 20:22
Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами США (CFTC) прирівняла біткоїн до нафти, пшениці і золота. Тепер інвестори, які купують ф'ючерси на криптовалюту, повинні підтвердити, що у них достатньо коштів для реального викупу біткоїнів, коли настане дата виконання контракту, пише Іnternetua.

Ф'ючерсний контракт - це похідний фінансовий інструмент, який допомагає хеджувати ризики (страхувати) при купівлі цінних паперів або товару. Активно застосовується на ринку нафти. Купуючи ф'ючерс за певною ціною, ви або страхуєте себе від втрат, якщо ринкова ціна через півроку піде вгору або понесете збитки в разі падіння ціни.

Однак частка реально виконаних ф'ючерсних контрактів на ринку нафти досить низька. Біржовики навчилися грати ними так само, як звичайними акціями, розплачуючись різницею в ціні замість поставки фізичного товару. Подібні інструменти, з одного боку, підвищують ліквідність і формують кращу ринкову ціну, але з іншого боку, призводять до масових спекуляцій і різких стрибків.

Почасти це пов'язано з тим, що ф'ючерси купуються в кредит (з використанням «плеча»), дозволяючи робити ставки більшого розміру і збільшуючи обсяг торгів. У підсумку, регулятори постійно вводять обмеження і прагнуть проконтролювати, щоб ставки робилися інвесторами, які зможуть відшкодувати збитки.

Оскільки біткоїн все частіше визнається активом, CFTC вирішила піти далі і фактично прирівняти криптовалюту до товару, такого ж, як нафта, пшениця або золото. Тепер, якщо учасники ринку не зможуть показати, що протягом 28 днів здатні розплатитися за реальну поставку біткоїнів, на них буде накладено штраф.

Вимога реального постачання біткоїнів, існуючого в кіберпросторі, викликало плутанину серед інвесторів. Однак вочевидь йдеться про фактичне придбання біткоїнів за підсумками контракту. А вірніше, про наявність на рахунку коштів, достатніх для такої покупки до моменту виконання ф'ючерсу.

За словами регулятора, був випадок, коли біржа Bitfinex не перевела на рахунки покупців біткоїни, а тримала на своїх гаманцях-депозитах. Bitfinex погодилася виплатити $ 75 тисяч в якості штрафу.

Стрімке зростання біткоїнів, які підібралися до $ 20 тисяч і рухаються в геометричній прогресії, спонукав CFTC дозволити ф'ючерси на криптовалюту, які запускає CBOE Global Markets, CME Group і NASDAQ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 19 Грудня 2017 21:11
мильна бульбашка
Анонім Показати IP 19 Грудня 2017 22:47
До пшениці?До за.упи!Прадіди за 10-15 колосків гинули!
Анонім до Анонім Показати IP 20 Грудня 2017 00:06
А розкажи такі нам сімейну драму за 15 колосків на волині
Анонім Показати IP 19 Грудня 2017 23:01
Люди скільки ви будете слухати цих американців, шо у вас свого розуму нема???
Volyn_coin Показати IP 19 Грудня 2017 23:21
Поліщуки, ви живете в унікальний час, нової фінансової революції. Возити сігаро до пшеків, після 9 класів любомльської школи, це шлях в нікуди. Знімайте чохли, читайте розумну літературу.
Холдер з 2013 Показати IP 9 Березня 2020 12:52
Йо Гайс Приніс вам годноту з минулого КУПУЙТЕ ЗАРАЗ ПО 7600 за Біткойн 9 03 2020 після сильного падіння, щоб не прийшлось гинути на 15 колосків пшениці гряде жидовский час

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus