USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

У США розпочали випробування першої вакцини проти раку грудей

29 Жовтня 2021 07:40
У клініці Клівленда (США) вперше на людях розпочали випробовувати вакцини для запобігання розвитку потрійно-негативного раку молочної залози. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресреліз клініки.

Як повідомляють, потрійно-негативний рак грудей не реагує на гормональну чи лікарську терапію, наразі від нього можна вилікуватися лише внаслідок видалення молочної залози.

До цього часу вчені, які працюють над розробленням вакцини, проводили свої дослідження лише в лабораторії та на тваринах. Однак тепер розпочнуться випробування на людях, оскільки Управління санітарного контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів США схвалило заявку на застосування нового лікарського препарату для вакцинації.

У випробуваннях візьмуть участь від 18 до 24 жінок, які пережили ранню стадію цієї форми раку і мають високий ризик рецидиву. Під час дослідження їм проведуть три вакцинації з інтервалом два тижні. Після цього ретельно контролюватимуть виникнення побічних ефектів та імунну відповідь. Прогнозують, що випробовування завершать у вересні 2022 року.

Надалі вчені планують випробовувати вакцину на здорових жінках із високим ризиком розвитку раку грудей.

«Ми сподіваємося на те, що це буде справжня профілактична вакцина, яку вводитимуть здоровим жінкам, щоб запобігти розвитку потрійно-негативного раку грудей, форми раку грудей, для якої у нас є найменш ефективні методи лікування», – зазначив лікар Г. Томас Бадд із Клівлендського інституту раку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2021 11:40
Серйозно?Невже чимось серйозним зайнялись,щоб врятувати людей від цієї хвороби,а то крім ковіда нічого не бачать.
Пацієнтка Показати IP 29 Жовтня 2021 18:06
Гарна новина! Вселяє надію!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus