USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У США вважають, що Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року

22 Березня 2024 07:45
Китай нарощує свій військовий та ядерний арсенал в рекордних масштабах із часів Другої світової війни, готуючись до вторгнення на Тайвань до 2027 року.

Таку думку висловив глава Індо-Тихоокеанського командування США адмірал Джон Акіліно в інтерв’ю Bloomberg, передає Укрінформ.

За його словами, попри економічні проблеми Пекіна, його офіційний оборонний бюджет за останні роки збільшився на 16%, до 223 мільярдів доларів. Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) тільки за три роки збільшила кількість винищувачів на 400, а великих військових кораблів – на 20 одиниць. Також Пекін подвоїв арсенал балістичних і крилатих ракет.

Читати ще: Китай надає Росії економічну допомогу і нарощує торгівлю з нею, – розвідка США

«Все вказує на наказ лідера Сі Цзіньпіна на зустрічі НВАК бути готовими до вторгнення на Тайвань до 2027 року. Дії НВАК вказують на їхню здатність вкластися в бажані Сі терміни об’єднання Тайваню з материковим Китаєм за допомогою сили, якщо буде отримано відповідний наказ», – сказав Акіліно.

Він додав, що китайські військові також відпрацьовують різні завдання, пов’язані з операціями проти Тайваню, такі як імітація оточення з морською та повітряною блокадою острова.

«Це повинно турбувати весь світ», – наголосив він.

При цьому американська розвідка вважає, що Китай не хоче військового конфлікту через Тайвань, навіть якщо має намір взяти острів під свій контроль.

У Bloomberg зазначають, що оборонний бюджет Китаю все ще менший, ніж у США. Цього місяця президент Джо Байден запропонував бюджет Пентагону на 2025 фінансовий рік у розмірі 850 мільярдів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Березня 2024 13:01
Американці, напевно, не встигнуть в повній мірі вивести свій мікропроцесорний бізнес

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus