USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США заарештували бізнесменів-соратників Джуліані, які допомагали йому вирішувати «українські питання»

10 Жовтня 2019 17:19
У США заарештовані Ігор Фруман та Лев Парнас — близькі до адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані бізнесмени, які допомагали йому у справах, повʼязаних з Україною.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, пише Theбабель.

За даними видання, у середу ввечері були заарештовані «двоє донорів іноземного походження», які жертвували кошти до номінаційного комітету Трампа. Їх заарештовано за кримінальними звинуваченнями у порушенні правил фінансування кампанії.

Видання називає затриманими Лева Парнаса та Ігоря Фрумана, бізнесменів зі штату Флорида, які перебувають під слідством офісу прокуратури Манхеттену. Очікується, що вони постануть перед федеральним судом штату Вірджинія в четвер увечері.

Обидва бізнесмени, як пише видання, жертвували на виборчі кампанії Республіканської партії, в тому числі — на кампанію Трампа. За даними з даними Федеральної виборчої комісії, Фруман та Парнас у травні минулого року передали $325 тис. протрампівському фонду America First Action.

У травні про візити в Україну Парнаса та Фрумана розповідав бізнесмен Ігор Коломойський. «В Україні діють два пройдисвіти, які перебувають під слідством США. Одного звуть Лев Парнас, іншого — Ігор чи то Фруман, чи то Фурман. І вони ходять по Україні, беруть з людей гроші та розповідають, що близькі до пана Джуліані та вирішать з паном Луценком будь-які питання», — розповідав бізнесмен.

Коломойський додав, що вказані особи приїжджали до нього в Ізраїль і «розповідали, як треба спілкуватися із Зеленським». «Я сказав, що не маю стосунку до Зеленського, після цього вони зникли, і тут [в Україні] почалися всі ці провокації щодо Джуліані», — зазначив він.

Раніше повідомлялося, що група бізнесменів, повʼязаних із президентом США Дональдом Трампом і його особистим адвокатом Рудольфом Джуліані, намагалася змінити керівництво НАК «Нафтогаз України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!"№ Показати IP 10 Жовтня 2019 18:54
І в чий то город камінь? молодої команди ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus