USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Стамбулі розстріляли медіамагната

1 Травня 2017 09:21
Невідомі в масках 30 квітня у Стамбулі в діловому кварталі Маслак розстріляли 45-річного медіамагната Саїда Каріміана і його бізнес-партнера з Кувейту.

Каримиан загинув на місці, кувейтець – помер у лікарні, передає BBC.

Зазначається, що джип, на якому зникли нападники, пізніше було знайдено спаленим. Турецька поліція вже веде розслідування.

Своєю чергою, члени сім'ї Каріміана розповіли, що в останні три місяці бізнесмен отримував погрози з боку іранського режиму і подумував про те, щоб переїхати зі Стамбула в Лондон.

Група компаній Gem Group була заснована в Лондоні, однак пізніше перенесла значну частину своєї діяльності в Дубай. Групі належить 17 телеканалів перською мовою і по одному - на арабському, курдською та азербайджанському. Канали віщають на територію Ірану.

Супутникові телеканали Gem переважно дублюють західні телепрограми на вживані в Ірані мови і транслюють їх в цю країну. Ця діяльність неодноразово піддавалася нападкам з боку іранської влади, які звинувачували Каріміана в насадженні західної культури, що суперечить ісламським цінностям.

У минулому році Революційний суд у Тегерані заочно судив Каріміана і засудив його до шести років в'язниці за нанесення шкоди національній безпеці і поширення антидержавної пропаганди.

Як інформує ТСН, 16 квітня в Туреччині відбувся референдум щодо внесення змін до Конституції, які значно розширюють повноваження президента країни. За останніми даними, опрацьовано 99,97% бюлетенів, 51,18% голосів було віддано «за» внесення змін, натомість 48,82% — «проти».

Голова Центральної виборчої комісії Туреччини Сади Гювен підтвердив, що більшість тих, хто проголосував на референдумі, висловилися за зміну конституції.

У відповідь на це у чотирьох районах Стамбула незгодні із результатами референдуму вийшли на вулиці з каструлями і сковорідками, висловлюючи свій протест. У той же час найбільша турецька опозиційна Республіканська народна партія буде вимагати перерахунку понад 60% голосів. Заступник голови партії Ердал Аксунгер заявив про масові фальсифікації під час референдуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus