USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У створення добровільно-пожежних підрозділів на Волині вкладуть майже 210 тисяч євро

24 Січня 2019 17:22
15 громад Волині беруть участь у Європроекті по створенню добровільних пожежно-рятувальних підрозділів.

Про це на позачерговій сесії Шацької ОТГ повідомила виконуюча обов'язки голови громади, секретар Людмила Цевух, інформує Район. Шацьк.

За її словами, 25 січня у Хелмі (Польща) відбудеться стартова конференція, в якій візьмуть участь представники влади, гмін та 15 учасників проекту з української сторони, зокрема, представники об'єднаних територіальних громад. На конференції обговорюватимуться цілі проекту, існуючий стан безпеки та технічного забезпечення рятувальних служб.

Довідково:

Для створення добровільних пожежно-рятувальних підрозділів на Волині протягом 2019-2020 років вкладуть майже 210 тисяч євро. Проект «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області» стартував у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014–2020 років. Загальна вартість проекту – 712 379,46 €, з них 641 141,51 € (90%) – грант ЄС та 71 237,95 € (10%) – кошти бенефіціарів.

З польської сторони участь у проекті беруть 32 гміни Люблінського Воєводства, а з української – 15 громад Волині, в тому числі й Шацька громада. Окрім Шацької, пожежно-рятувальні підрозділи будуть створювати в таких громадах - учасниках проекту, як Устилузька (Володимир-Волинський район), Поромівська, Павлівська, Литовезька, Іваничівська (Іваничівський район), Любомльська, Рівненська (Любомльський район), Голобська, Дубівська, Колодяжненська (Ковельський район), Заболоттівська (Ратнівський район), Любешівська (Любешівський район), Жидичинська (Ківерцівський район), Луківська (Турійський район).

Проектом передбачається створення 15 добровільних пожежно-рятувальних підрозділів у громадах, закупівлю дорожньо-рятувального обладнання (пневматичні комплекти для підйому пошкоджених автомобілів, гідравлічні ножиці тощо) та медичних сумок для надання невідкладної допомоги. Окрім того, для тих, хто буде працювати у добровільних пожежно-рятувальних підрозділах, проведуть навчання з порятунку постраждалих у ДТП сертифікованими спеціалістами Польщі та України,та просвітницьку кампанію щодо правил безпечної поведінки на дорогах та надання пішоходами першої допомоги постраждалим у ДТП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus