USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У суді Києва пролунав вибух. Що відомо

5 Липня 2023 18:25
В обід 5 липня відбувся вибух у приміщенні суду у Шевченківському районі.

Як інформує УНІАН, за попередньою інформацією, підсудний підірвав у конвойному приміщенні три гранати та взяв у заручники конвоїра, вихопивши в того пістолет.

У Національній поліції України заявили, що на місці працює слідчо-оперативна група, спецназ, вибухотехніки та кінологи.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що невстановлений пристрій підірвав чоловік, якого доставили на судове засідання.

«Встановлюються деталі. Зберігайте спокій і не наближайтеся до місця події. Дайте відповідним службам ефективно виконувати свою роботу», – закликав він.

Читати ще: Вибухи у райсуді в Києві: підозрюваний загинув, постраждали двоє правоохоронців

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що інцидент стався о 17:20.

«За попередньою інформацією, військовослужбовці конвойної служби НГУ привезли до приміщення Шевченківського суду столиці привезли підсудну особу, який з невстановлених обставин підірвав у приміщенні суду (попередньо вбиральня) невідомий вибуховий пристрій», – додали у КМВА.
Як повідомляють ЗМІ, вибух влаштував підозрюваний у справі про підрив гранати біля стін Ради у 2015 році Ігор Гуменюк.
Близько 19.10 ЗМІ повідомили, що в Шевченківському суді Києва прогримів ще один вибух. Після цього з будівлі Шевченківського суду вибіг поліцейський та попросив надіслати «швидку».

ЗМІ повідомили, що із будівлі суду винесли двох осіб на ношах.

31 серпня 2015 року під час акції під Радою, організованою партією «Свобода» проти імплементації до Конституції особливого статусу Донбасу, Ігор Гуменюк кинув бойову гранату у нацгвардійців. Внаслідок теракту загинули четверо солдатів Нацгвардії. Ще близько 140 людей отримали поранення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дикий Показати IP 5 Липня 2023 20:01
Свобода! Перемога!!
Ерос Показати IP 5 Липня 2023 20:33
А чому ций сапиенс до цього часу був не нарах ??? А судді заробили за тещо тягнули ...
Розум до Ерос Показати IP 6 Липня 2023 00:47
Судячи по вашому коментарю "сапиенс" це ви, вас не дивує, що за 8 років слідчі і прокурори не зібрали доказовуї бази його вини, його просто прибрали, бажаю вам чи вашим близьким опинитися в руках нашого "правосуддя"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus