USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Сибіру вдруге за місяць горить найбільший нафтопереробний завод

15 Грудня 2022 10:24
Уночі в російському місті Ангарськ Іркутської області прогримів вибух і спалахнула масштабна пожежа на нафтопереробному заводі, унаслідок чого 2 людини загинули і 5 постраждали. Це вже друга велика пожежа на цьому заводі за неповні 3 тижні.

«Серйозна пожежа на технологічній установці проммайданчика Ангарської нафтохімічної компанії в Ангарську. Внаслідок вибуху і пожежі на території АНХК, на жаль, загинули два співробітники», – повідомив губернатор регіону Ігор Кобзєв.

За словами російського губернатора, ще 5 людей постраждали, одна особа госпіталізована в стані середнього ступеню тяжкості.

Площа загоряння становила близько 2500 кв. м, для гасіння вогню задіяли понад 100 осіб і 25 одиниць техніки.

Пізніше Кобзєв повідомив, що пожежу локалізували.
За інформацією МНС РФ, попередня причина події – загазованість систем технологічної установки.

За цим фактом порушили кримінальну справу і створили комісію, яка з’ясовуватиме обставини виникнення пожежі.

«Ангарська нафтохімічна компанія» (входить до структури «Роснефти») – найбільше підприємство Східного Сибіру з виробництва нафтопродуктів і нафтохімії. Її проектна потужність становить 10,2 мільйона тонн нафти на рік.

Неповні три тижні тому, 27 листопада, на території Ангарської нафтохімічної компанії в Іркутській області також була маштабна пожежа. Тоді нібито минулося без постраждалих. Причини пожежі не повідомляли, а влада заявляла, що створила спеціальну комісію, щоб з’ясувати, чому загорівся завод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus