USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Токіо офіційно відкрили XVI літні Паралімпійські ігри

24 Серпня 2021 20:01
На Національному стадіоні у Токіо пройшла церемонія відкриття XVI літніх Паралімпійських ігор, які відбуватимуться в японській столиці з 24 серпня по 5 вересня 2021 року.

Україну на цих Паралімпійських іграх представлятимуть 143 спортсмени, які змагатимуться в 15 видах спорту, повідомляє УНН.

Прапороносцями на церемонії відкриття стали плавці Єлизавета Мерешко і Віктор Смирнов.

«У нас є крила» – такий девіз Паралімпіади в Токіо. Оргкомітет нагадав про головну концепцію змагань. «Ми всі знаємо, що відчуваєш, коли вітер дме в обличчя. Але паралімпійські атлети знають, що неважливо, в якому напрямку дме вітер», – заявляють організатори.

На церемонії відкриття Ігор пронесли прапор Афганістану в знак солідарності до громадян цієї країни і, зокрема, до її спортсменів.

Не прийняла участі в церемонії відкриття делегація Нової Зеландії. Представники острівної держави пояснили це необхідністю дотримуватися правил безпеки в умовах пандемії коронавіруса.

Оргкомітет також додав, що Токіо стало першим містом в історії, яке приймає Паралімпійські ігри вже вдруге.

На початку церемонії на центр стадіону винесли національний прапор Японії.

Над склепінням арени, трибуни якого залишилися порожніми через коронавірусні обмеження, прозвучав національний гімн Японії у виконанні незрячої співачки – і піднято прапор країни.

Далі стартував парад атлетів.

Як і на Олімпійських іграх, першими вийшли представники команди біженців – ті атлети, які не змогли виступати на змаганнях від конкретної країни. Нагадаємо, що делегації виходили в алфавітному порядку – але не відповідно до латинського алфавіту, а за алфавітом країни-організатора – цього разу Японії.

По завершенні параду продовжився перформанс. Ідея – літаки і крила. Головна учасниця вистави – 13-річна акторка на візку.

Далі розпочалася офіційна частина церемонії відкриття. Для виголошення вітальних промов вийшли на стадіон глава оргкомітету Паралімпіади-2020 Сейко Хасімото і керівник Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонс.

Глава МПК говорив про те, що пандемія повинна була згуртувати людство, але є деструктивні моменти у вигляді дискримінації. «У нашій відмінності – наша сила, а не слабкість», – сказав він. Парсон заявив, що захоплюється мужністю паралімпійців, які не припиняли тренувань, незважаючи на перенесення Ігор на рік.

Після Імператор Японії Нарухіто оголосив Ігри XVI літньої Паралімпіади – відкритими. Далі на арену було винесено прапор Паралімпійського комітету.

Слідом за клятвою спортсменів, тренерів та судового корпусу – розпочався перформанс, що включав в себе виступ відомого японського гітариста Хотея Томоясу.

Далі багато-багато маленьких вогників з’явилися на стадіоні – це олімпійські факели, які пройшли естафету олімпійського вогню по всьому світу. «Ти чийсь світ» – це девіз естафети Ігор. Декілька учасників естафети паралімпійського вогню з факелами вийшли на арену і попрямували до чаші Олімпійського вогню. Підійшовши до неї з різних сторін – вогонь Ігор був запалений, ознаменувавши таким чином – старт змагань.

Нагадаємо, Волинь на Паралімпійських іграх представлятимуть 5 спортсменів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus