USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Українські паралімпійці їдуть у Пхьончхань: у збірній – волинянки

2 Березня 2018 15:58
У Києві в концертному залі Stereo Plaza відбулися урочисті проводи паралімпійської збірної України на XII зимові Паралімпійські ігри, які пройдуть в Пхьончхані (Південна Корея) з 9-го по 18 березня.

Про це повідомляє Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» .

Українська команда буде в шостий раз брати участь на зимовій Паралімпіаді. На минулих зимових Паралімпійських іграх у Сочі в 2014 році українська команда завоювала 25 медалей (5 золотих, 9 срібних та 11 бронзових), посівши підсумкове четверте місце за кількістю золотих нагород. Найвдалішою до цього часу була Паралімпіада 2006 року в Турині, коли українці стали другими за загальною кількістю медалей та третіми за кількістю золотих нагород.



Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко повідомив, що держава повною мірою забезпечила підготовку українських паралімпійців до головних стартів чотириріччя. Крім того, вперше в історії України чемпіони і призери Паралімпіади будуть відзначені в рівній мірі зі спортсменами-олімпійцями.

Усього в Іграх візьмуть участь 670 атлетів з 48-ми держав, які змагатимуться у шести видах спорту - біатлоні, лижних гонках, керлінгу на візках, гірськолижному спорті, пара-сноуборді та следж-хокеї (санному хокеї).

У даному спортивному форумі у складі Національної збірної команди України братимуть участь 24 спортсмени-паралімпійці з 11 регіонів України – Вінницької, Волинської, Закарпатської, Київської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Чернігівської областей та міста Києва. У складі команди 13 спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та 11 з вадами зору. Серед спортсменів-паралімпійців 15 чоловіків і 9 жінок.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Волинська область на ХІІ зимових Паралімпійських іграх

2018 року в м. Пхьончхан (Південна Корея) буде представлена 2 спортсменкамиЮлею Батенковою-Бауман та Богданою Конашук, які змагатимуться з біатлону та лижних гонок.



На фото: Богдана Конашук (ліворуч) та Юлія Батенкова-Бауман (праворуч)

Разом з Волинським регіональним центром фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» у складі делегації нашої області поїхала представниця ПрАТ «Едельвіка». Український бренд одягу в повсякденному та етно стилях подарував усій Національній збірній команді шарфи, та двом волинським учасницям вишиванки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus