USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

У Торчинському ліцеї встановили меморіальні дошки на честь двох Героїв

10 Жовтня 2023 21:01
10 жовтня у Торчинському професійному ліцеї відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок учасникам російсько-української війни Андрію Зімичу та Дмитру Стасю, які героїчно загинули на сході України, захищаючи рідну землю.

Про це інформують у Торчинській громаді.

Почесне право відкрити меморіальні дошки було надано голові Торчинської селищної ради Юрію Кревському та директору Торчинського професійного ліцею Олександру Вознюку.

«Сьогодні ми робимо перший крок для увіковічення ім’я Героїв. Не просто кажуть в народі: «Поки нас пам’ятають – ми живі». Андрій Зімич та Дмитро Стась назавжди будуть у нашій пам’яті, у наших серцях і душах», – зазначив голова громади Юрій Кревський.
Читати ще: На Волині встановили меморіальну дошку загиблому захиснику Ростиславу Слєсару

Начальник групи морально-психологічного забезпечення Луцького РТЦК та СП полковник Юрій Хом’як сказав: «Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Завдяки Захисникам ми маємо можливість навчатися, працювати та жити. Мусимо пам’ятати наших Героїв! Пам’ять про них буде жити вічно!»
Олександр Сергійович, директор ліцею, поділився спогадами про учнів Зімича Андрія та Стася Дмитра.

«Звичайні хлопці, які навчалися в цих кабінетах, ходили цим подвір’ям, здобували обрану професії... А коли почалася війна – стали на захист Батьківщини. І героїчно загинули, захищаючи рідну землю! Ми гордимося кожним Героєм (а їх сотні, тисячі), які боронили чи боронять нашу країну від московських окупантів. Не забудемо! Не маємо права забути!» – сказав директор.
Місцевий священик отець Степан звершив чин освячення меморіальних дошок воїнам-захисникам.

«Вірю, що цей пам’ятний знак буде нагадувати всім поколінням про героїзм наших захисників у боротьбі за суверенітет і цілісність України. А наше завдання – щоденно навчати учнів любити, шанувати свою країну та пам’ятати, якою ціною ми виборюємо незалежність», – зазначив отець Степан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus