USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У травні на українців очікують сильні та довготривалі магнітні бурі

26 Квітня 2021 21:27
Найскладніше метеочутливим людям буде 3 травня, а також від 11 до 27 травня. Лікарі попереджають: необхідно уважно спостерігати за своїм організмом і відмовитись від шкідливих звичок, адже самопочуття дійсно може погіршитися.

Яка природа магнітних бур та що робити, аби залишатися в тонусі, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1.

Науковці пояснюють магнітні бурі спалахами на Сонці. Саме з нього в навколишній простір потрапляє велика кількість заряджених частинок. Їх підхоплює сонячний вітер і на величезній швидкості несе в різних напрямках. Зокрема, і до Землі. Тож магнітні бурі, які нібито стають причиною погіршення самопочуття, виникають через захисну реакцію магнітного поля Землі.

«Ці бурі відбуваються залежно від того, в якому стані перебуває Сонце. Якщо взяти до уваги, що на Сонці є 11-річна періодичність, то в роки, коли спостерігається максимум сонячної активності, цих бур може бути кілька десятків на рік», – каже доктор фізико-математичних наук Олександр Філатов.

За словами науковця, з кожним роком кількість магнітних бур на землі збільшуватиметься: попереду цикл високої активності.

Попри те, що їхній вплив на людину до кінця не доведений, лікарі говорять: магнітні бурі відчуває близько половини населення планети. «Страждають більш за все літні пацієнти, люди які мають хронічні захворювання, вагітні жінки», – наголосив лікар-терапевт Олександр Курильчик.

Крім того, найчастіше нарікають на магнітні бурі жінки. Пацієнтки скаржаться на головний біль, тахікардію, підвищений тиск, перепади настрою та загальну слабкість. Уникнути таких проблем можна. «Потрібно звернутися до здорового способу життя. На період магнітних бур краще відмовитися від кави, куріння. Натомість зайнятися легкими фізичними вправами. Утім. навантажувати себе не варто», – наголосив медик. Крім цього, він радить більше пити води, гуляти на свіжому повітрі та приймати теплу ванну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus