USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У трьох приміських селах Луцька відключатимуть боржникам газ

17 Липня 2015 08:31
Споживачів, які системно не платять за газ, будуть від'єднувати від газопостачання у селах Тарасове, Зміїнець і Липини з понеділка 20 липня.

Про це повідомили у прес-службі «Волиньгазу».

Жителі Луцька і Луцького району лідирують в області по рівню заборгованості за газ. За перше півріччя 2015 року загальна сума заборгованості складає 56,7 мільйона гривень, що становить 60 % від боргів усієї Волинської області. У Луцькому районі на сьогодні від’єднали від газопостачання майже 200 домоволодінь через борги на загальну суму 339 тисяч гривень.

Через порушення строків сплати за надані послуги з газопостачання ПАТ «Волиньгаз» зобов’язане від’єднати споживача після надсилання письмового попередження. На оплату боргу дається 10 днів з дати отримання попередження.

«Сьогоднішня ціна газу для багатьох є просто непідйомною. Але неплатоспроможність споживача не завжди є причиною низької платіжної дисципліни. Як показує досвід, своєчасною оплатою за газ часто нехтують цілком заможні люди. Часто такі недобросовісні споживачі ідуть платити тільки тоді, коли під парканом екскаватор починає рити землю», - розповідає заступник голови правління з постачання та обліку газу ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Відновити газопостачання відключене можна після сплати боргу у повному обсязі, а також оплатити послугу з підключення. Споживачі, які використовують газові колонки чи котли мають надати також копію Акту перевірки технічного стану димових і вентиляційних каналів (Акт ДВК).

ПАТ «Волиньгаз» рекомендує не допускати ситуації з від’єднанням від газопостачання, адже це завдає чимало клопотів споживачу і є економічно невигідним для підприємства, а натомість подбати про субсидії чи реструктуризацію боргу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 17 Липня 2015 10:24
Зовсім обнагліли з такими цінами. А що буде взимку. Я готовий відмовитись від газопостачання при умові компенсації мені Волиньгазом коштів, витрачених мною на підключення до газопостачання з врахуванням індексації.
Ірина до Андрій Показати IP 17 Липня 2015 10:46
заборгованість у тисячах гривень ці мешканці створили ще до подорожчання - тому і правильно, що відключили! Не можуть платити - хай палять дровами(до речі, ми в селі так і робимо!)
додаю до Ірина Показати IP 17 Липня 2015 11:14
Вони не хочуть платити, тому що привикли до халяви.
Всезнайко Показати IP 17 Липня 2015 12:48
Там живуть одні мажори... Так що включать скоро...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus