USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У центрі Луцька ярмаркували заради дітей Героїв

31 Травня 2015 15:27
Кошти на потреби хворих діток Героїв АТО збирали у рамках першої благодійної акції-ярмарку у Луцьку.

Благодійна акція-ярмарок «Допоможи дитині Героя», приурочена до прийдешнього міжнародного дня захисту дитини, відбулася 31 травня на Театральному майдані у Луцьку.

У рамках акції лучанам пропонували придбати солодощі та домашню випічку, браслети із вишивкою, зробити патріотичне фото, які для всіх охочих робив фотограф-волонтер Олег Гордіюк, боді-арт, долучитися до майстер-класу з ліплення з солоного тіста, дітям пропонували взяти участь у конкурсі малюнку на асфальті. Виручені кошти спрямують на потреби дітей учасників АТО.

Як розповіла волонтер відділу допомоги пораненим та їхнім родинам Інна Голдованська, обласний координаційний центр з надання допомоги учасникам АТО вперше організовує таку акцію. Оскільки завдання Центру – допомагати родинам поранених, зниклих безвісти та загиблих, а також учасникам АТО, саме на це спрямували акцію. За допомогою звернулися дві родини – Юлія Дячок просила допомогти придбати слуховий апарат вартістю приблизно 14 тисяч гривень для її синочка Володі з вадами слуху; також звернулася родина Лавренчуків, сім’я зниклого безвісти бійця, де маленька дівчинка має гемангіому і цю проблему родина досі була змушена вирішувати самотужки.
Волонтер розповіла, що Центр розташований на вулиці Червоного хреста, 16, тож охочі допомогти можуть туди звертатися. З її слів, під опікою відділу допомоги пораненим перебуває 600 родин, кожним районом опікується певний волонтер. Так, вона займається допомогою приблизно 150 родинам з Нововолинська та Горохівського району.

Волонтери звертаються із проханнями про допомогу у різноманітні місії, зокрема, до партнерів з Канади (слуховий апарат, який планують придбати за зібрані кошти, вироблений у Канаді). Кошти, які залучили для проведення сьогоднішнього заходу, надали партнери з Америки.

Продукцію, яку реалізовували під час акції, виготовляли самі волонтери – це шкіряні патріотичні браслети з вишивкою, тістечка тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus