USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У центрі Луцька - незаконне будівництво

19 Травня 2015 08:34
У центрі Луцька будують багатоповерхівку без будь-яких дозволів, - у цьому переконана лучанка Катерина Сухомлін під час прийому громадян у міського голови 18 травня. Вона продемонструвала сказане зробленими знімками з місця будівництва, - інформує «Волинська правда».

Так, біля приміщення обласної філармонії та триповерхового багатоквартирного будинку, де проживає жінка, уже «виріс» паркан, вирили котлован і працює будівельна техніка. Ба, навіть квартири незбудованого будинку продаються, про що свідчать рекламні щити центру продажу й спритні продавці, які пропонують житло у самісінькому центрі міста. Та мешканців будинку по проспекту Волі, 44 обурює навіть не це, а відповіді, отримані з різних обласних та міських інстанцій. Чиновники запевняють в один голос: під час огляду можливого місця будівництва будівельних робіт не виявлено.

Аби розібратися в ситуації, за роз`ясненнями звернулися до заступника головного архітектора міста Ярослава Матвіїва. Той запевнив, що управління містобудування та архітектури міськради жодних дозволів на початок будівельних робіт ТзоВ «Буд-Трейд» по проспекту Волі, 44а не видавало. Отож, будівельні роботи проводяться незаконно й вони докладуть всіх зусиль, аби їх припинити. Фірма ця не волинська, ще у 2008 році вона отримала ділянку, але дозвіл на неї закінчився у 2010 році, а нових дозвільних документів їй не видавали. Будівництво у цьому місці, кажуть, проблемне ще й тому, що воно унеможливить перспективу розвитку для філармонії.

Розгляд цього питання винесли на найближче засідання виконавчого комітету. А муніципальна міліція має знести будівельний паркан, який розмістили забудовники за три метри від вхідних дверей триповерхівки.
Тільки не відомо, що робити з виритим котлованом, - ідеться у повідомленні. Ярослав Матвіїв запевнив, мовляв, це не страшно, вони навіть фундамент можуть знести. Як свідчить практика, спритники спокійно узаконюють незаконне будівництво, а поки постраждалі відстоюють свої порушені права в судах, у «незаконні» будинки вселяються новосели.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
архітектор Показати IP 19 Травня 2015 09:25
Про який дозвіл іде мова? У міськради немає юридичних повноважень давати дозволи. Питання наступне чи є дозвіл ДАБК? Але в будь якому випадку цього об'єкту там не можна будувати ні по пожежним ні по санітарним нормам! Якщо дотриматись всіх необїідних розривів від сусідніх будівель, а особливо від АЗС, то і будувати щось місця не залишається, про паркомісця взагалі мовчу. Плюс немає в місті пожежних машин, щоб знімати людей з поверху вище 9-го, а тут їх 17.
Че до архітектор Показати IP 20 Травня 2015 11:25
Одним із засновників ТОВ "Буд-Трейд" є : Кухарчук Юлія Валентинівна народилася 24 червня 1977 року в п. Сіверський, Санкт-Петербурзька обл. Росія, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор, приватне підприємство "РА Медіа Груп", член Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка", проживає в місті Луцьку, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 125. З 2004р.-2010р. займала посаду директора комунального підприємства «Луцькреклама». Вклад до статутного фонду товариства - 2 629400 грн. А в декларації за 2011 рік задекларовано трохи менше 10 000 грн.
121 Показати IP 19 Травня 2015 10:23
Там американці викупили місце і мали церкву будувати. Але не склалось.
111 Показати IP 19 Травня 2015 10:24
беспредел козюри
архітектор 2 Показати IP 19 Травня 2015 10:24
А давайте поспоримо,що будуть і дальше будувати.Бо з архітектурою вже давним давно все погоджено,гроші занесли.
Анонім Показати IP 19 Травня 2015 10:26
І казали, що цей кіоск, де квартири продають, встановлений незаконно. Але знести кишка тонка.
Рома Показати IP 19 Травня 2015 10:28
І з іншої сторони будівництво забрало частину території філармонії. Директор в судах так і нічого не відсудив.
Anonymous до Рома Показати IP 19 Травня 2015 17:52
та нахолеры та филармония ??? лучше жильё пусть строят, а филармонию можно выкинуть куда нибудь в другое место и вообще это убогое здание трудно назвать филармонией .... лучше бы построили бы ещё многоярусную парковку как в америке это было бы круто .....
Семен Показати IP 19 Травня 2015 11:17
А сколько разговоров было о незаконном строительстве ларька возле Пеликана на Воли! Строителей яйцами с соседнего дома забрасывали! И что? Ларек жив и успешно процветает. Я об этом предсказывал.
Лучанин Показати IP 19 Травня 2015 11:38
Типова КОРУПЦІЯ. Викорінювати публічними СУДАМИ і смертною карою. Інакше пустозвонство. Ніяка революція Гідності не допомагає і мера у нас НЕМАЄ.
Лучанка Показати IP 19 Травня 2015 11:40
хіба воно одне це незаконне будівництво? Ось на розі вулиць Шопена та Огієнка теж будують невідомо що. Поставили банер - ніби на замовлення пана журавльова, колишнього ректора колишнього гуманітарного "університету". Це звідки в нього знайшлися кошти? Чому їх не вистачило коли "університет" розганяли?
ооо Показати IP 19 Травня 2015 13:12
квартири продадуть на перед, нічого не побудують крім котловану і пропадуть, сахема стара як світ,питання лише в тому як швидко назбирають потрібну кількість лохів які потім будуть слізно розказувати про те як їх ошукали, хоча влада і повинна такі схеми при початковій стадії присікати чи хоча б інформувати людей.
Anonymous Показати IP 19 Травня 2015 17:56
вот ничего не имеют, только сидят и в интренете тявкают как те дворняги ... Жалко на вас смотреть и слушать какой бред вы тут несёте ... только переливать с пустого в порожнее умеют .... пример и фильма " В чём сила брат? В деньгах сила, у кого их больше тот и сильней!" а то что тут тявкаете это фигня просто ...
Че Показати IP 20 Травня 2015 11:16
Чиновники нагло брешуть - одна із засновників забудовника : Кухарчук Юлія Володимирівна до 2010 р. року була директором відомого КП "Луцькреклама"
Че до Че Показати IP 20 Травня 2015 11:17
Уточнення : Валентинівна...
жовчнийлучанин Показати IP 21 Травня 2015 21:57
блін, то я шо дарма кредит брав собі на однушку з видом на заправку в тому будинку? я в шоці! ото свавілля!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus