USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У центрі Луцька – пам'ятний захід з нагоди Дня Соборності України. Фото

22 Січня 2024 13:58
Сьогодні, 22 січня, у День Соборності України, відбувся захід, що присвячений історичній події. У 105-у річницю Луцький міський голова Ігор Поліщук спільно з начальником Волинської ОВА Юрієм Погуляйком, головою Волинської обласної ради Григорієм Недопадом, громадськістю, духовенством та представниками Збройних сил поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України».

Про це інформують в Луцькій міській раді.

Розпочали захід зі спільного виконання Державного Гімну України. Потому присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто у різний спосіб словом та ділом виборював свободу, відстоюючи ідеали справедливості й демократії. А священники відслужили громадську панахиду.
У далекому 1919-му році саме у цей день було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Ця подія стала знаковою для багатьох поколінь. Вона ототожнює одвічне прагнення українців бути неподільними.

«У цей важкий для нашої країни час, коли ми виборюємо свою свободу та незалежність, День Соборності є для українського народу знаковим, адже потрібно бути єдиними та сильними, аби побороти та вигнати з нашої землі російських загарбників», – зазначили в міській раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бачу Показати IP 22 Січня 2024 14:29
Ланцюжок з міської ради і церкви поруч.
Анатолій Показати IP 23 Січня 2024 04:19
Дякую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus