USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У центрі Луцька – традиційна «Книга за життя»

16 Серпня 2015 15:16
Акція «Книга за життя» вчергове розпочалась у Луцьку сьогодні, 16 серпня. У рамках благодійної ярмарки всі охочі лучани можуть пожертвувати книги, які згодом будуть продавати, а виручені кошти спрямовувати на допомогу українським захисникам.

Як розповіла координатор благодійної акції Юлія Євпак, цього разу її організовували спільно з Автомайданом України. Цього місяця акція відбувається вже вдруге, і, якщо не підведе погода, буде тривати кожної неділі буде. Минулого тижня активісткам вдалось віддали в добрі руки за пожертви 40 книжок, отримавши за них 1200 гривень. Їм тут же знайшли призначення – зібрали на фронт бійця, придбавши йому форму, берці та розгрузку.

Сьогодні ж у активістів солідний запас літератури - близько 300 примірників. Зі слів активістів, люди несуть дуже багато різної літератури, проте серед неї є й така, яку волонтери не приймали. Зокрема, це класика, «якої дуже багато». Натомість, не меншає потік сучасної літератури – як української, так і світової. До слова, «Книга за життя» стає все більшим «поліглотом» – сьогодні на стелажах, котрі розмістили на Театральній площі, можна було знайти книги та журнали українською, російською, англійською, італійською мовами.
Пані Юля каже, що люди активно долучаються до акції, навіть якщо не знаходять собі літератури до вподоби. Мовляв, навіть, якщо не купують книги, то жертвують кошти, адже розуміють, що це на спільне благо. Також додає, що лучани, порівняно з минулим роком, набагато позитивніше сприймають такі ярмарки.
«Одна жінка, яка купила дві книги минулого разу, прочитала їх та принесла і віддала нам для того, аби їх знову можна було комусь передати», - пригадує пані Юлія та додає, що з понеділка ярмарка частково «переїде в онлайн»: на спеціально створеній сторінці у Facebook можна буде ознайомитись з повним переліком книг та вибрати собі щось до душі. Адже перетягнути весь книжковий фонд на центральну площу міста та розмістити його там – досить проблематично.

Нагадаємо, вперше схожа акція відбулась 31 серпня 2014 року. Тоді її метою був збір коштів на потреби окремої механізованої 51-ї бригади. До слова, більшість примірників були новими або майже новими, багато з них – в ідеальному стані. Книги для продажу, здебільшого, приносили самі люди. Чимало видань для благодійного ярмарку надало луцьке видавництво «Ключі», не стояли осторонь і підприємці «Книжкового пасажу», які теж активно допомагали поповнювати експозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus