USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку рятують життя солдатів словом

31 Серпня 2014 13:58
Благодійний ярмарок «Книга за життя», головною ціллю якого є збір коштів на потреби окремої механізованої 51-ї бригади, розпочав свою роботу сьогодні, 31 серпня.

Організатором дійства стала Волинська обласна громадська організація «Фундація розвитку громад». Як зазначає виконавчий директор структури Юлія Євпак, ідея організувати такий захід з’явилась майже спонтанно. Жінка зазначає, що про недостатнє оснащення вояків, які боронять територіальну цілісність від російських військ та сепаратистів, добре відомо. Проте нині лучани не так активно жертвують кошти, тому у «Фундації розвитку громад» вирішили допомогти чоловікам оригінальним способом, організувавши книжковий ярмарок.
Кошти планують витратити на закупівлю тепловізорів, оскільки там є ціла рота, яка не має на балансі жодного такого пристрою. Водночас, вона охороняє блок-пост, а тому пристрій для ведення прицільного вогню в умовах відсутності освітлення їм дуже потрібен.

Зазначимо, що більшість примірників є новими або майже новими, багато з них – в ідеальному стані. Книги для продажу, здебільшого, приносили самі люди. Чимало видань для благодійного ярмарку надало луцьке видавництво «Ключі», не стояли осторонь і підприємці «Книжкового пасажу», які теж активно допомагали поповнювати експозицію.
Організатори наголошують, що для продажу приймали лише україномовні видання та твори українських авторів. Серед інших, тут можна знайти як класику української літератури, так і твори сучасних письменників. Зокрема, ті, хто не потрапив на минулорічний Форум видавців у Львові, мають змогу придбати тут майже нові примірники книг Марії Матіос, чимало з яких вподобав Олег Ляшко та Арсеній Яценюк, твори Люко Дашвар тощо.
Що стосується дитячої літератури, то і її дефіциту тут не спостерігається.
Ярмарок організували на центральній площі Луцька для того, щоб залучити до участі якомога більше людей. Організатори закликають лучан не стояти осторонь благородної справи та приносити для реалізації книги і купувати примірники. Зазначимо, що ярмарок «Книга за життя» діятиме з 31 серпня по 1 вересня включно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 31 Серпня 2014 16:03
воу, є дійсно хороші книги ... а які ціни, хто був?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus