USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У ЦУМі відкрилася етно-виставка

18 Грудня 2015 18:42
У Центральному універмазі міста Луцька відкрилася виставка виробів у різних стилях народно-декоративного мистецтва. Свої вироби представили учасники етно-студії «Мальва».

Виставка під назвою «Свято, що прийшло в наш дім» стала підсумковим етапом проекту «У творчості ми разом», який ініціював Фонд «Новий Луцьк». Під час виставки, яка відкрилась в Арт-галереї ЦУМу, діти представили свої роботи.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

На переконання керівника студії Галини Вахрамеєвої, головним результатом спільної діяльності стала згуртованість дітей: «Ми починали з малого, із найпростіших технік, вчилися в’язати вузлики та виконувати найпростіші завдання, сьогодні діти освоїли малюнок на склі, виготовлення виробів із соломи та сіна, вміють майструвати ляльку-мотанку. До того ж усі вони здружилися».

Етно-студію відвідують діти віком від 6 до 15 років. Завдяки фінансуванню Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк» заняття для дітей проводили безкоштовно. Фонд також забезпечив студію усіма необхідними для дитячої творчості матеріалами.

Зі слів заступника голови правління Фонду Ірини Констанкевич, мету проекту вдалося реалізувати, адже головне було допомогти дітям із кризових сімей, родин учасників АТО, переселенців, подолати труднощі адаптації та непростих життєвих ситуацій, які випали на їхню долю, а в подальшому сприяти розвитку їхніх навичок та самореалізації: «Перед початком проекту ми дуже хвилювалися, передусім за те, чи дійсно це зможе допомогти дітям, які відвідують студію. Роботи, які представлені на виставці показують, що учасники не лише познайомилися з різними техніками, які характерні для традиції українського народу, а й освоїли їх виконання. Цей проект став можливим завдяки фінансовій підтримці Ігоря Палиці. Так, одними із пріоритетних напрямків, які й надалі планує підтримувати Фонд залишається розвиток національної культури та звичаїв.Наш край багатий майстрами і творчими людьми, ми зацікавлені залучати їх до творчого процесу, аби вони могли передавати свій досвід дітям».

Батьки зазначають, що до процесу виготовлення виробів діти залучали усю родину. Це дало змогу краще пізнати народні традиції та глибокий символізм, що у них закладений.

Відвідувачі виставки в арт-галереї зможуть ознайомитися із зразками дитячої творчості, які виготовлені у давніх техніках українського декоративно-прикладного мистецтва до середини січня. Фото Ксенії Букіної
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus