USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У сільській церкві на Волині висить ікона російського царя з сім’єю

27 Жовтня 2023 20:49
Ікона з сімʼєю російського імператора висить у сільській церкві на Волині. Її побачив Андрій Харук – батько загиблого воїна Тараса Харука.

«Село Мельники, колишній Шацький район. Церква московська. Стою собі в куточку, в пів вуха слухаю незрозуміле бурмотання молодого священника (попередній сидить за вбивство собутильника). Озираюсь, а на стіні – ікона московського царя і його виплодку! Десятий рік відбиваємося від московщини, наші діти гинуть на війні, а в церквах такі ікони висять! І до людей не доходить», – написав Андрій Харук, передає «12 Канал».

Як виявилося, це ікона так званих царських страстотерпців. У 1918 році більшовики розстріляли імператора Миколу ІІ, його дружину Олександру Федорівну та їхніх п’ятьох дітей: чотирьох доньок і спадкоємця престолу Олексія. У 2000 році російська православна церква канонізувала царську сім’ю як святих мучеників.

Про це і написав настоятель церкви Святої Анни села Мельники. До речі, ця церква збудована вже за часів незалежної України в 1997 році.

«Може, хтось і може брати відповідальність, казати, що той святий на іконі, а інший – ні. То справа кожного. Знаю з досвіду церкви та Старого Завіту не один випадок святості останніх грішників, які перед смертю або в момент смерті подвигом віри і любові сподобилися стати в ряд святих. Чи святий останній цар Миколай, то вже Бог розсудить», – написав священник Василь Хомич.

Читати ще: «Не перейдемо навіть за мільйон»: на Волині прихильники московської церкви цькують матір загиблого воїна

У святості імператора Миколи ІІ справді не раз виникали сумніви. Офіційна історія часто називає його «Кривавим». Згадати хоча б російсько-японську війну, розстріл мирної демонстрації в 1905 році чи Першу світову. До того ж, мало доброго він зробив для українців. Його правління супроводжувалося жорсткою цензурою, російським монархічним шовінізмом, що забороняв використання української мови і переслідував патріотичну інтелігенцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Олександр Показати IP 27 Жовтня 2023 21:17
Шо ти хочеш із забитих полішуків. Вони навіть таких слів як національна свідомість не відають. А їхню мову як і гуцулів інколи із тлумачем потрібно переварювати
Ще не зовсім свідоми до Олександр Показати IP 28 Жовтня 2023 08:00
Галицькі патрійоти-знані хабарники. Звідти корупція почалася
Вася Олика ПЛ Показати IP 27 Жовтня 2023 21:20
Нехай собі висить - що вона їсти просить ???
*глибоко віруючому п Показати IP 27 Жовтня 2023 21:40
Дядько сам себе посміховиськом виставив *...... стою собі, в пів вуха слухаю......*. То чого ж Ви, такий *віруючий* до церкви поперлися? І беретеся там порядки наводити? Вам місце десь в барі, чи іншому вертепі.
до #ридвараса до *глибоко віруючому п Показати IP 28 Жовтня 2023 13:14
Да нормальнии дядько, а от ви своє неуцтво і жовч даремно всім показуєте... Вас життя образило???
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2023 23:38
путін здох і скоро здохниш александр
Петро Показати IP 28 Жовтня 2023 07:38
Всі представники Романових і їхні сатрапи (намісники, адміністратори, генерал-губернатори), - споконвічні кати українського народу. Згадайте Катерину другу (запровадила кріпацтво і розігнала Запорізьку Січ), і Петра першого, які стирали Україну з лиця землі. Згадайте Тараса Шевченка, поему "Сон": "Це той перший, що розпинав нашу Україну, а Вторая доконала вдову-сиротину...". І це сьогодні, у 21-му столітті, у той час, коли вже 10 років триває війна з лютим ворогом, який також взявся "стерти" Україну з політичної і фізичної карти світу, в церкві поліщуків висить ікона з зображенням царських виродків!!!
Надія Показати IP 28 Жовтня 2023 09:39
У наших людей дуже коротка пам'ять..... царську сім'ю вбили більшовики..., ну а ми тут при чому??? Звідки взявся більшовизм, і скільки крові ті виродки пролили на Україні, виходить це нас не цікавить???!!!! Яка нам різниця , хто кого вбиває і канонізує в "святі" на так званій росії??!!!! Наші Захисники кров'ю і потом виборюють наше право на життя, а ми як ті свині неосвідчені - висновки роблять не усі! Усьому, що з росії - не місце на нашій землі, досить!!!! Люди схаменіться!!!!
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2023 13:12
Все питання в тому,що в Україні досі існує УПЦ МП, з їхніми святими, юродивими і рюськім міром. А ще фуражці гітлера поклоняються, теж напевно свята для них.
УПЦ МП = РПЦ Показати IP 28 Жовтня 2023 18:45
а для чого йти в московську церкву і слухати незрозуміле бурмотання священника (молодого чи немолодого)?
Рома до УПЦ МП = РПЦ Показати IP 29 Жовтня 2023 07:43
Я наших паханов слухати не хочу.хто як вміе мутить бабло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus