USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дітей у Луцьку вчитимуть писати за новаторською методикою

24 Квітня 2014 16:55
Під час Великодніх свят представники благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» подарували дітям ДНЗ №21 книги Людмили Вознюк «Графо-моторні навички. Крапка-лінія-фігура».

Нагадаємо, проект презентували лучанам у березні цього року.

Книга-зошит-тренажер «Графо-моторні навички. Крапка-лінія-фігура» створена для батьків та педагогів, які працюють із дітьми з особливостями психофізичного розвитку. Дієва система ранньої допомоги з підготовки руки до письма базується на тому, що в основі формування графо-моторних навичок дитини лежить моторний акт в тісній взаємодії із сенсорними функціями та зорово-моторними координаціями.

Як стверджує автор, Людмила Вознюк, створювалась книга, насамперед, для дітей з порушеннями психофізичного розвитку, а саме: ДЦП, важкі вади зору, інтелектуальні порушення (затримка психічного розвитку, розумова відсталість), розлади спектру аутизму тощо.

Тому благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» розпочав дарувати необхідні книги дітям саме з ДНЗ №21, де функціонує 6 груп компенсуючого типу. З них 4 - для дітей з вадами зору, 1 – для дітей з інтелектуальними порушеннями, 1 – для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.

«Ми підтримали цей інноваційний проект. Він дуже цікавий, оскільки новаторський як для нашого міста, так і для всієї України. Книга-зошит-тренажер має цінність і методичну, і наукову. Окрім того, вона скерована на розвиток індивідуальних особливостей дитини. І коли ми розглядали книгу на видавничій раді благодійного фонду, одноголосно було вирішено стовідсотково профінансувати цей проект, як соціальний. Не було жодних сумнівів. І ми вдячні автору – пані Людмилі Вознюк, що вона разом із колегами-однодумцями підготувала до друку такий зошит, який може зараз прийти до кожної дитини, у якої є потреба розвивати графо-моторні навички. У нас в Україні таких проектів раніше не було, попри те, що їх дуже багато у світі. Тому я щаслива, що є така книга, якою можуть користуватися діти, що ми теж долучилися до цієї справи», – розповіла заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

Коштом фонду видали 1000 примірників, які планують роздати у Луцьку та в обласні заклади для дітей, які найбільше потребують розвитку графо-моторних навичок.

За книги подякувала благодійникам завідувач ДНЗ №21 Олена Борисова. Вона розповіла, що ДНЗ №21 – це один із перших дитячих навчальних закладів інтегрованої освіти у Луцьку. Тут діти з груп компенсуючого типу навчаються за спеціальними методиками, проте дозвілля проводять усі разом. Таким чином, змалечку формується правильне ставлення до людей з особливими потребами. Принагідно подякувала Олена Борисова благодійникам за ремонт харчоблоку у садочку.

Діти після отримання подарунків – зошитів-тренажерів поспішили разом з вихователями розглядати свої нові кольорові книги, які покликані навчити їх писати та підготувати до школи.

Варто зазначити, авторський проект Людмили Вознюк є надзвичайно важливим, особливо в умовах впровадження інклюзивної освіти в Україні, яка, до слова, на декілька кроків позаду від світової.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus