USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

У Великій Британії через нові правила Brexit можливі перебої з поставками продуктів

1 Січня 2022 14:43
Нові митні правила після Brexit для товарів, що надходять з Європейського Союзу до Великої Британії, набирають чинності 1 січня, і провідний орган харчової промисловості країни попередив, що новий контроль на кордоні може призвести до дефіциту продовольства. Про це пише УНН з посиланням на The Associated Press.

Починаючи з 1 січня імпортери повинні складати повну митну декларацію на товари, що ввозяться до Великої Британії з ЄС чи інших країн. Підприємствам більше не буде дозволено відкладати заповнення повних імпортних митних декларацій на термін до 175 днів – захід, який було введено для подолання зриву Brexit.

Британська федерація заморожених продуктів харчування повідомила цього тижня, що нові обмеження на продукти тваринного та рослинного походження з ЄС можуть призвести до серйозних затримок у портах на Новий рік, оскільки деякі в ланцюжку поставок, особливо логістичні компанії зі сторони ЄС, можуть не працювати.

Нові заходи вимагають, щоб підприємства заповнювали правильні документи принаймні за чотири години до того, як товари зможуть прибути на кордони Великої Британії, інакше вони ризикують бути повернуті назад на кордоні. Продукти тваринного та рослинного походження також повинні мати сертифікати про походження.

Хоча водії повинні декларувати свої товари та сертифікати походження, очікується, що перевірки будуть мінімальними, поки правила не почнуть діяти з липня 2022 року, коли очікується, що перевірка буде контролюватися суворіше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus