USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Великобританії протестують проти перерви в роботі парламенту

29 Серпня 2019 11:06
Рішення прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона тимчасово призупинити роботу парламенту викликало незадоволення громадян, пише DW.

У середу, 28 серпня, у багатьох містах Сполученого Королівства відбулись акції протесту проти цього рішення. На вулиці Лондона, Манчестера, Единбурга, Бристоля, Кембриджа та інших міст вийшли тисячі людей, повідомила агенція AFP. Найбільша демонстрація відбулась у столиці біля парламенту. Там протестувальники розмахували прапорами Європейського Союзу та скандували «Зупинити переворот» і «Ніхто не голосував за Бориса».

Окрім того, лише протягом кількох годин 1,1 мільйона людей підписали онлайн-петиціюпроти перерви у роботі парламенту. «Парламенту не потрібні ні перерви, ні розпуск доти, поки термін, необхідний для виконання рішення за статтею 50 не буде продовжений або поки не буде скасовано намір Великобританії вийти з Євросоюзу», – йдеться у петиції. Стаття 50 Лісабонського договору передбачає для будь-якої держави-члена ЄС можливість вийти з нього. Для розгляду у парламенті петиція мала набрати 100 тисяч підписів.

Лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін назвав рішення прем’єра «нищівним ударом по демократії». Він заявив, що домагатиметься вотуму недовіри уряду Джонсона. Разом з лідеркою Ліберально-демократичної партії Великобританії Корбін звернувся до королеви Єлизавети II з протестом щодо ініціативи Джонсона.

Перша міністерка Шотландії Нікола Стерджен також засудила рішення щодо призупинення роботи парламенту. «Це не демократія, це диктатура. І якщо депутати не знайдуть способу зібратися, щоб зупинити Бориса Джонсона, сьогоднішній день увійде в історію як день, коли померла демократія Великобританії», – заявила вона.

Як повідомлялось, Єлизавета ІІ погодилася на запропоновану Борисом Джонсоном ініціативу призупинити роботу парламенту. Депутати тимчасово зупинять діяльність після дебатів 9 вересня і відновлять її не раніше 14 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus