USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Венесуелі помер син кубинського революціонера Че Гевари

1 Вересня 2022 08:39
Один із синів кубинського революціонера аргентинського походження Ернесто Че Гевари 60-річний Каміло Гевара Марч помер у Каракасі, столиці Венесуели, куди прибув у справах.

Про його смерть повідомив у своєму Twitter президент Куби Мігель Діас-Канель, пише ТСН.ua.

"З глибоким сумом ми прощаємося з Каміло, сином Че і пропагандистом його ідей", – написав кубинський президент.

За інформацією кубинського агентства Prensa Latina, Каміло Гевара Марч помер 29 серпня після “легеневої емболії, яка спричинила серцевий напад”.

Каміло, народжений у 1962 році, був одним із чотирьох дітей марксистського революціонера Ернесто Че Гевари, убитого болівійською армією в 1967 році, від його другої дружини, кубинки Алеїди Марч, яка також була партизанкою.

У подружжя Гевара було ще троє дітей: Алейда 1960 року народження, Селія 1963 року народження та Ернесто 1965 року народження.

Також у Че Гевари була ще одна дочка Хільда, яка народилася в 1956 році і померла в 1995 році: від першої дружини Хільди Гадеа.

Каміло Гевара Марч, який отримав диплом із трудового права, був директором Центру досліджень Че Гевари в Гавані, установи, яка займалася популяризацією творчості його батька.

До слова, раніше брат покійного Ернесто Гевара потрапив до бази українського сайту "Миротворець" через незаконний візит до окупованого Росією Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus