USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У відділенні Волинської інфекційної лікарні звільнили 17 працівників

3 Вересня 2021 22:22
У шкірно-дерматовенерологічному центрі Волинської обласної інфекційної лікарні звільнили 17 працівників. З першого вересня у відділенні залишилися семеро лікарів, котрі працюють на пів ставки.

Як повідомила Суспільному завідувачка відділення шкірно-венерологічного центру Інна Шафранюк, із семи медсестер у відділенні залишилося дві, решта медперсоналу шукає нову роботу.

«Це – вузька спеціальність, на сьогодні в місті всі ставки зайняті. Люди пішли на біржу, і, можливо, треба оформляти як приватного підприємця», – каже лікарка.

Причина такого кадрового рішення, зі слів тимчасової виконувачки обов’язків директора обласної інфекційної лікарні Любові Серби, полягає у реорганізації закладу та недостатньому фінансуванні відділення.

Читайте ще: Треба 270 тисяч, а є 18. Чому скорочують працівників Волинської інфекційної лікарні

У липні керівниця лікарні Галина Морочковська розповідала, що згідно з договором з Національною службою здоров’я, відділення не заробляє на зарплати лікарям, тому більша частина персоналу потрапила під скорочення.

Любов Серба додала: фінансування відділення Національна служба здоров’я збільшила, проте сума невелика.

«Фінансування було вкрай недостатнє – це 18 тисяч гривень. На сьогодні вже отримали перегляд фінансування з НСЗУ, і ця сума зросла. Зараз вона становить 66 тисяч на місяць. Цих коштів вистачить до наступного укладання договорів 1 квітня наступного року», – зазначила медичка.

Одна з семи лікарів, яких перевели на половину ставки – дерматовенерологиня Інна Кирилова. Після скорочення лікарка приймає пацієнтів по три години в день. Із її слів, медики працюють без медсестер, тому навантаження велике.

«Все залишилося, функціонуємо. Ми самі заповнюємо і комп’ютер, і оглядаємо хворих, тому встигнути важко. Напевно, кращі не зроблять ніде специфічні дерматологічні аналізи. І по грибках роблять в нас», – додала дерматовенерологиня.
Спеціалісти продовжать лікувати населення з усієї області, говорить Любов Серба. Для того, аби потрапити на прийом до дерматовенеролога, необхідно мати направлення від сімейного лікаря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ольга Показати IP 4 Вересня 2021 08:09
До дерматологів в приватних центрах зпвжди черга. За чималі кошти. Абсурд
Кен до Ольга Показати IP 5 Вересня 2021 17:12
Ага , пішов раз до приватного так той ган…..н , мені такого понаписував, що я не знав чи другу половину вішати чи топити, добре , що здогадався перепровіритись у шкірвені, де ЖОДЕН з «діагнозів» того приватного урода не підтвердився.
Лучанин Показати IP 4 Вересня 2021 09:21
"згідно з договором з Національною службою здоров’я, відділення не заробляє на зарплати лікарям, тому більша частина персоналу потрапила під скорочення." Оце дореформувались, що тепер лікарня має сама для себе заробляти гроші. А нащо ми тоді платим податки? Щоб клоуни собі грошима кишені набивали? МАЙЖЕ ЗАКРИТИ ІНФЕКЦІЙНУ ЛІКАРНЮ -ПОЗОР!!! Ще ні при якій владі такого не було. Помирати в муках, це напевно те шоу і видовище яке любить наша влада. Клоуни недороб....
Психопланетарій, Лип Показати IP 4 Вересня 2021 17:19
Нічого смертельного у цьому звільнені не бачу. В Польщі українського професійного працівника з медичним дипломом та ще з такими вузькими напрямками діяльності зразу працевлаштують, особливо відбою не буде у сільських місцевостях, зарплата 250-300 ЄВРО.
123 до Психопланетарій, Лип Показати IP 4 Вересня 2021 23:23
то давайте всі поїдемо до Польщі, оце вже реформи
Внук до 123 Показати IP 5 Вересня 2021 19:10
Та всі роботящі і так вже там

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus