USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У відповідь на дії Константинополя РПЦ створила свої екзархати в Європі та Азії

29 Грудня 2018 09:58
Синод Російської православної церкви створив патріарші екзархати у Західній Європі та Південно-Східної Азії, повідомляє Інтерфакс.

«Це дії, які були зроблені Священним Синодом у відповідь на антиканонічне рішення Константинопольського патріархату. Безумовно, так їх можна трактувати», – повідомив журналістам прес-секретар глави РПЦ священик Олександр Волков.

У сферу відповідальності цього екзархату будуть входити Андорра, Бельгія, Велика Британія і Північна Ірландія, Ірландія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Монако, Нідерланди, Франція, Швейцарія. Центр буде в Парижі.

Крім того, «у зв’язку зі значними успіхами місії РПЦ в Азії» Синод утворив патріарший екзархат у Південно-Східній Азії з центром у Сінгапурі. У сфері відповідальності азіатського екзархату будуть Сінгапур, В’єтнам, Індонезія, Камбоджа, КНДР, Південна Корея, Лаос, Малайзія, М’янма, Філіппіни і Таїланд.

Західноєвропейський екзархат РПЦ очолить єпископ Іоанн (Рощин), який керував патріаршими парафіями в США. Екзархат у Південно-Східній Азії очолить архієпископ Солнєчногорський Сергій (Чашин), керівник адміністративного секретаріату Московської патріархії.

Священик підкреслив, що в РПЦ «завжди з повагою ставилися до Константинопольського патріархату і закривали очі на претензії патріарха опікуватися усіма православними в діаспорі». «Але, звичайно, цей підхід має мало спільного з дійсністю, тому що немає ніяких підстав для Константинопольського патріархату вважати себе правомочним брати під своє духовне заступництво взагалі всю діаспору як у Західній Європі, так і в інших частинах світу», – зазначив прес-секретар глави РПЦ.

Наприкінці листопада Синод Вселенського патріархату вирішив розпустити архієпископство Російських православних церков у Західній Європі.

15 жовтня Синод Російської православної церкви оголосив про припинення євхаристійного спілкування зі Вселенським патріархатом. У РПЦ заявили, що не визнають рішень Константинополя щодо скасування акту від 1686 року про підпорядкування Київської митрополії Московському патріархату
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Оптимістка Показати IP 29 Грудня 2018 10:27
а росія визначає яке рішення канонічне, а яке ні? З яких це пір? То календар свій замутять...
Скоро до Оптимістка Показати IP 29 Грудня 2018 11:44
Скоро сРаліна святим оголосять, їм не довго ... Війни і кров для них святість...
Анонім Показати IP 29 Грудня 2018 10:58
Наступним кроком буде оголошення Гундяєвим Путіна месією.
Так в до Анонім Показати IP 29 Грудня 2018 11:43
У 2012 - 2013 роках вже під такі рішення (типу пуйло святий) вже підгрунтя в в рПЦ шукали. Да от тільки обісралось пуйло в 2014 і далі, а з обісраних ікону не малюють...
До всіх Показати IP 29 Грудня 2018 11:19
Це не автокефалія. Їх статут говорить про те, що у нас в Україні утворилася грецька церква. Вони зробили церкву повністю залежною від греків. Це просто захоплення.Ви це зрозумієте,пізніше,а може і ніколи.А пока насолоджуйтесь перемогами майдану.
!!! до До всіх Показати IP 29 Грудня 2018 11:42
Бідове, бідове ! Як же ж тобі тяжко, яка же ж ти ненавидиш Україну ... А далі тобі і тобі подітним анатолям, і іншим шл_хам буде ще гірше. А Православна Церква України канонічна, автокефальна та незалежна, і до речі !!! такої церкви як УПЦ чи УПЦ Московського патріархату взагалі не існує, - це всього навсього підрозділ РПЦ в Україні.
Украинка до !!! Показати IP 29 Грудня 2018 12:32
А украинсой независимой церкви нет - она Константинопольского патриархата.......даже своего патриарха нет.....так что это ты что то не понимаешь, а тупо лозунги кричишь с голой жопой.....
321 до Украинка Показати IP 29 Грудня 2018 12:53
Іді%%ка - Константинополь являється центром православного світу, де зародилось християнство. А те що торочать в Москві - це недорозвинені можуть тільки сприймати.
Волинь Показати IP 29 Грудня 2018 12:51
Читаю коментарі і с..ка офігіваю. Скільки ботів. З моєї Волині зробили донецку обл. Для всіх хто проти України пісня Шнурова "Ехай нах..й.
Зорян и Шкиряк Показати IP 29 Грудня 2018 13:06
Читаю пости, люди з глузду зїхали. Їм 70 років в голову сра...ли, а вони ще вірять попам з РПЦ. « Цікаво підкреслити, що ніколи не було дано Православній церкві в Росії томосу про автокефалію! В 1589-1590 роках Вселенський патріарх Єремія II просто нормалізував ситуацію, піднявши цю кафедру на патріарше достоїнство, при тому, що було дозволено Московському архієрею «називатися»патріархом, при умові, що він мав поминати патріарха Вселенського і вважати його «як свого главу і першого», як сказано в грамоті. » — Архієпископ Тельміський Іов (Геча), [14]
Правда Показати IP 30 Грудня 2018 08:44
Для чого московітам всі ці призначення-"всир...,а не покорюся".Оголосіть відразу свого недомірка святим,пророком і месією і моліться на нього,от тільки іншим дайте спокій.Але ні,і самі в лайні і іншим жити не дамо.Ось така їх сутність.Але нам своє робить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus