USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

У Вірменії збили російський вертоліт: Азербайджан визнав провину. Відео

9 Листопада 2020 19:28
Міністерство оборони РФ заявило, що на території Вірменії збито російський військовий вертоліт Мі-24. Зі свого боку в Азербайджані заявили, що це сталося випадково і вони готові виплатити компенсацію.

Як повідомляє РИА Новости з посиланням на оборонне відомство, унаслідок аварії загинули два члени екіпажу, ще одного евакуйовано з травмами середньої тяжкості.

Зазначається, що його було збито з переносного зенітно-ракетного комплексу.

За даними Міноборони, вертоліт упав біля населеного пункту Ерасх.

Як пише "Sputnik Вірменія" з посиланням на джерело в силових структурах РФ, вертоліт було збито ракетою з боку Нахічевані (місто в Нахічеванській Автономній Республіці, яка входить до складу Азербайджану).

У Міністерстві закордонних справ Азербайджану визнали, що вертоліт збили ЗС їхньої країни, але це сталося випадково.

"Політ вертольота проходив в безпосередній близькості до вірмено-азербайджанського державного кордону, в той час як в зоні вірмено-азербайджанського нагірно-карабахського конфлікту тривають активні бойові зіткнення. Політ проходив в темний час доби, на малій висоті, поза зоною радарного виявлення ППО. Вертольоти ВВС РФ раніше не були помічені в зазначеному районі. В контексті зазначених факторів і в світлі напруженої обстановки в регіоні і підвищеної бойової готовності у зв'язку з можливими провокаціями вірменської сторони, черговим бойовим розрахунком було ухвалено рішення відкрити вогонь на поразку", – йдеться в повідомленні.

У заяві також сказано, що азербайджанська сторона приносить свої вибачення Росії і уточнюється, що інцидент стався випадково і не був спрямований проти РФ. Також в МЗС зазначили, що країна готова виплатити необхідну компенсацію.

Зі свого боку, вірменський депутат Едмон Марукян опублікував у Facebook відео, на якому нібито кадри після аварії вертольота.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 9 Листопада 2020 20:00
Сейчас кому то прилетит
дб до Лучанин Показати IP 10 Листопада 2020 09:03
а тобі тут в Луцьку яка різниця?
13 Показати IP 9 Листопада 2020 20:17
А Що робив російський військовий вертоліт у Вірменії?? Так як на Донбасі? Косив під місцевих?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus