USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У війні проти України Кремль хоче замінити «вагнерівців» на кадировців, – ISW

1 Червня 2023 20:55
Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що Кремль має намір замінити в наступальних операціях в Україні «вагнерівців» (після їхнього виведення з Бахмута) на кадировців.

Як інформує Українська правда, про це йдеться у звіті Інституту вичвчення війни.

В огляді зазначається, що російське військове командування, ймовірно, віддало наказ військам глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова розпочати наступальні операції в Україні після виведення сил ПВК «Вагнера» з Бахмута.

Аналітики вказують на те, що Кадиров заявив 31 травня, що чеченські сили отримали новий наказ і взяли на себе відповідальність за лінію фронту в Донецькій області.

Він також сказав, що чеченські підрозділи повинні розпочати «активні бойові дії» і «звільнити низку населених пунктів».

Кадиров додав, що чеченський спецназ «Ахмат» і полк спеціального призначення «Північ-Ахмат» перекинуті на Мар’їнський напрямок на південний захід від Донецька.

Крім того, Міністерство оборони Росії заявило, що штурмові загони 5-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу і спецназу «Ахмат» проводять наступальні операції на Мар’їнському напрямку.

В інституті повідомляють: станом на момент написання огляду ISW не помітила жодних ознак наступальних операцій чеченців у Запоріжжі чи Херсоні.

Читати ще: Величезні втрати «Вагнера» в Бахмуті розірвали інфопростір РФ, – ISW

Фахівці сказують на те, що чеченські сили в основному діяли в тилу після участі в боях за Маріуполь, Сєвєродонецьк і Лисичанськ – за винятком деяких наступальних дій навколо Білогорівки у Луганській області.

ISW також спостерігав, як сили Кадирова діяли як поліцейські сили в тилу на півдні України і проводили локальні розвідувальні операції в Запорізькій області.

У звіті підсумовують: «Обмежена участь чеченських підрозділів на фронті поряд з тим, що Кадиров приділяє велику увагу вербуванню, може свідчити про те, що він не поспішає залучати свої сили до наступальних операцій в Україні, незважаючи на свої ультранаціоналістичні наративи».

Також аналітики додають: якщо заяви Кадирова про те, що в Україні перебуває 7000 їхніх бойовиків, близькі до правди, його сили не зможуть успішно провести кілька значних наступальних операцій.

За даними американського інституту, Кремль також може намагатися розірвати відносини Кадирова і засновником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним і знову підкреслити федеральну владу над чеченськими силами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сварог Показати IP 1 Червня 2023 10:10
Будемо смажити ослів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus