USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У ВНУ фасують сухпайки для військових

8 Травня 2022 19:57
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки фасують для захисників України індивідуальні добові раціони харчування, повідомили у пресслужбі вишу.

На базі одного з факультетів Університету волонтери формують сухпайки, які згодом отримають захисники та захисниці України. Разом зі студентами-волонтерами формує продуктові набори і доцент кафедри історії та культури української мови Ірина Левчук.

Викладачка розповіла, що в Університеті діє пункт збору гуманітарної допомоги для українських воїнів та внутрішньопереміщених осіб. Фасувати сухпайки запропонував один із військових.

«Діяльність пункту збору гуманітарної познайомила нас з одним військовим. Власне він і запропонував формувати готові добові раціони харчування. Це дозволить нашим захисникам та захисницям повноцінно харчуватися і отримувати потрібну кількість калорій, коли немає можливість користуватися польовою кухнею», – розповіла Ірина Левчук.
До формування підійшли серйозно, навіть організували спеціальний майстер-клас, який провів випускник Університету.

Щодо збору «сировини» для сухпайків, то він, за словами Ірини Петрівни, відбувається за принципом «з миру по нитці». В основному велика допомога надходить від міжнародних організацій. До збору долучається й університетська спільнота – викладачі, студенти, працівники.

Університетські волонтери вже неодноразово передавали продукти для військових з різних підрозділів. В основному адресатами є військовослужбовці 14 ОМБР імені князя Романа Великого. Військові вже оцінили гостинці з волинського університету і надсилали волонтерам вдячні відгуки. Це неабияк тішить усіх, хто долучився до формування добових раціонів.

Волонтерка Соломія Прохоренко розповіла, що найбільшою метою для неї та усіх студентів-волонтерів є допомога військовим.

«Ми заряджаємося цим. Якщо ця допомога принесе хоча б краплину користі людині – ми знаємо, що це є немарною справою», – каже студентка.

Ще один волонтер Роман Зубчик розповів, що для нього дуже важливо допомагати тим, хто обороняє Україну зі зброєю в руках.

«Зважаючи на те, що мені 18 років, я студент і не можу безпосередньо допомагати на фронті, проте ми волонтери знаходимо віддушину в допомозі солдатам. Це для нас дуже важливо морально», – сказав Роман.

Тож наразі триває активна робота з підготовки сухпайків і волонтери з Університету імені Лесі Українки сподіваються, що і ця робота сподобається військовим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus