USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За рік волонтери виготовили понад 35 тисяч «Волинських сухпайків» для військових

23 Лютого 2023 09:09
За рік повномасштабної війни у Волинському обласному центрі національно-патріотичного виховання, що в Луцьку, склали і передали українським військовим понад 35 тисяч «Волинських сухпайків».

Про це розповіла Суспільному волонтерка Мирослава Козань.

З її слів, виготовленням сухпайків займається десяток волонтерів на різних локаціях. Також формують для бійців вітамінні набори.

«Продукти для наборів привозять волиняни і благодійники з усієї області та з-за кордону», – каже заступниця директора центру Катерина Павлюк. Усього в центрі є 60 працівників, десятеро з яких боронять Україну в лавах Збройних сил. Говорить: не допомагати військовим не можуть.
«Це, що ми зараз складаємо, ізюм, арахіс – трошки дороговартісні товари, буквально остання передача з Нідерландів, Польщі. Було запропоновано нашим філіям, які працюють на базі 33 тергромад, щоб вони теж долучилися», – сказала Катерина Павлюк.
Волонтерську роботу не припиняють із перших днів повномасштабної війни. Вітамінний набір для бійця – це горіхи, родзинки, різноманітні сушені фрукти. Усе це просять на передову, говорить волонтерка Інна Кравчук.

«Вважається, що коли хочеться пити, особливо розжовуючи сухофрукти, то втамовується спрага. А будь-які горішки дають ситність. Ми додаємо родзинки, це такі солодощі, які людині дають трішки розслабитися психологічно», – каже лучанка.
«На іншому поверсі центру волонтери складають сухпайки, які називають «волинськими». Їх готували у 2014 році, а в березні 2022-го роботу відновили», – зазначила 62-річна волонтерка Мирослава Козань.
У набори кладуть різні продукти: м’ясну або рибну консерву, суп швидкого приготування, кашу чи картопляне пюре, пакетики з сухофруктами, галети, печиво та поживні батончики. Зі слів жінки, такі набори орієнтовані на військових штурмових бригад, які мають бойові виходи.
«Це не прості пайки, а для розвідників. Шоколад, суп швидкого приготування, консерва рибна, м’ясна, а на дні розпалювач. Зараз вже нічого ніхто не приносить, ми шукаємо кошти, закуповуємо через благодійну організацію «Українська мрія», привозимо і фасуємо», – додала волонтерка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus