USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У ВНУ відкрили лабораторію поліграфології та судових експертиз

8 Грудня 2023 12:51
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулася презентація і офіційне відкриття лабораторії поліграфології та судових експертиз. Захід відбувся 6 грудня на юридичному факультеті, інформують в університеті.

В урочистому відкритті взяла участь проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, викладачі юридичного факультету на чолі з деканом Антоном Демчуком. Презентував діяльність лабораторії її завідувач, асистент кафедри кримінального права та процесу Вадим Грачук.

За його словами, лабораторія повністю відповідає нормам поліграфічного кабінету. Вадим Грачук розповів присутнім про облаштування лабораторії та те, як працює поліграф і спеціаліст-поліграфолог. Після цього учасникам презентації продемонстрували роботу поліграфа «Рубікон».

Студенти університету матимуть можливість ознайомитися з роботою лабораторії, зокрема, поліграфа та спеціаліста-поліграфолога в межах вибіркової дисципліни. Завідувач лабораторії Вадим Грачук пройшов спеціалізовані курси Всеукраїнської асоціації поліграфологів. Наразі він здобуває звання експерта. «Тенденція в Україні така, що поліграф починає активно розвиватися і в більшість установ не попасти без його проходження», – резюмував Вадим Грачук.

Читати ще: Декілька локацій в одному місці: у ВНУ з’явилася нова STEAM-лабораторія. Фото

Декан юридичного факультету Антон Демчук розповів, що поліграф є лише в декількох класичних університетах України, а у Волинській області є всього 5 спеціалістів-поліграфологів. «Ми прийняли рішення, що нам це потрібно і впровадили таке ноу-хау на факультеті», – зауважив він і додав, що лабораторія може надавати послуги з проходження поліграфа для різних установ та організацій.

Проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна подякувала юридичному факультету за активну діяльність. За її словами, відкриття лабораторії та презентація поліграфа викликали інтерес у студентів різних факультетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus