USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На що першочергово спрямує кошти Волинська облрада

11 Вересня 2016 17:12
Обласна рада готова вкладати гроші у регіони на розвиток спорту, медицини та навчання. Натомість бюджет, який є наразі в облради – плачевний, та й гроші, які є в ньому, назвати грошима не можна. Тож першочерговим завданням є наповнення бюджету Волині.

Про це розповів голова Волинської облради Ігор Палиця під час робочого візиту до Володимира-Волинського.

Ігор Палиця, окрім того, ознайомився, як освоюють кошти об’єкти комунальної власності - а саме стадіон «Олімп», спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів для глухих, Спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів "Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки", Заріччанський ДНЗ і школа-ліцей у Зимному.
Зокрема, як стало відомо під час робочого візиту, на стадіоні спорткомплексу «Олімп» мають облаштувати нові бігові доріжки для легкоатлетів. Задля цього міська влада планує звернутися за підтримкою, власне, до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», - повідомляє прес-служба Фонду.

Після відвідин спорткомплексу робоча група, до складу якої входили також місцеві чиновники та народний депутат Ігор Гузь, оглянула приміщення школи-інтернату для дітей із вадами слуху, який побудували у 2008 році. Як з'ясувалося, під час будівництва тут врахували всі потреби для повноцінного навчання таких школярів: світлі просторі класні кімнати, облаштована житлова зона, санвузли, їдальня.

«Я не бачив за останні роки шкіл чи навчальних закладів, які знаходяться у такому гарному стані. Проте, ми хочемо все подивитися, не на все є час, але ми все оглянемо, побачимо, де і які є проблеми. Адже коли подають гроші на розподіл бюджету, то ми маємо розуміти, куди йдуть ці гроші і хто їх отримає. Якщо вони потрібні, ми маємо знати, хто там господар і чи зможе він ними правильно розпорядитися. У нас така ціль візиту», - розповів Ігор Палиця .
Колишній сиротинець, а зараз «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», також продемонстрував гідні умови та рівень для навчання дітей, яких зараз тут навчається близько 500.

Директор Валентин Вірковський розповів, що у закладі намагаються усіляко зацікавити вихованців і навчанням, і всебічним розвитком. У закладі працює 25 гуртків. Щороку педагоги-керівники разом із вихованцями влаштовують різноманітні виставки, аби залучати до творчої праці молодших школярів.

Школа-ліцей у Зимному – заклад нового типу, тут старшокласники навчаються за програмою інформаційно-технологічного і біолого-технологічного рівнів. Від такого навчання, кажуть у ліцеї, і результати відповідні – перемоги в обласних та всеукраїнських олімпіадах і конкурсах.

Сама ж будівля закладу зведена ще у 1989 році.

«Будівля не дуже стара, але, враховуючи технології будівництва і теперішні витрати енергоносіїв, постала потреба в утепленні і реконструкції фасаду школи. Це питання вже обговорили з сільським головою В'ячеславом Католиком, який підтримав нашу ініціативу і, своєю чергою, звернувся до обласної ради, аби виділили кошти на утеплення фасаду», – каже директор Юлія Степанюк.


Для утеплення і облаштування фасаду навчального закладу із обласного бюджету виділили 700 тисяч гривень. Тож навчальний рік школярі розпочали у гарній оновленій школі. Але для повного завершення робіт іще необхідні кошти.
«Обласна рада готова вкладати гроші, але тоді, коли вони в неї будуть. Бюджет, який є в обласної ради, - плачевний, гроші, які є в ньому, і грошима назвати не можна. Проблем в області дуже багато, а коштів немає. Ми працюємо сьогодні, щоб наповнити бюджет обласної ради, – це наше першочергове завдання. Знайдемо – розподілимо. Я переконаний, що в першу чергу виділимо на спорт, медицину та освіту», - запевнив Ігор Палиця.
Нагадаємо, вчора, 11 вересня, у Нововолинську урочисто відкрили універсальний спортивний комплекс, що діятиме при Нововолинській спеціалізованій школі №1.

Стадіон навчального закладу оновлювали впродовж липня-серпня, власне, за підтримки Фонду спільно із Нововолинською міською радою. Загальна вартість робіт склала 4 мільйони гривень, з них Фонд профінансував 3 мільйони, міська влада – 1 мільйон гривень.
Стадіон спорткомплексу «Олімп»
Спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ стуенів для глухих
Ось так виглядає нині «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки»
Школа-ліцей у Зимному
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Копачівка Показати IP 11 Вересня 2016 18:35
І знову Рожищенський район з його іб***тими керівниками нічого не робить
12:4 Показати IP 11 Вересня 2016 19:15
Аналогічно як і Ківерцівський
Маневичі Показати IP 11 Вересня 2016 19:34
Аналогічно як і Маневицький
Вітько Показати IP 11 Вересня 2016 19:46
Ігор Петрович хоч і озера не перепливає, але виглядає значно спортивніше, ніж нардеп Гузь.... пі.сі.: Де його спортивна статура???? пі.сі.2: Чоловіки, яким за сорок беріть приклад з Палиці....
Анонім до Вітько Показати IP 11 Вересня 2016 22:45
Гузь відносно молодий
дієтолог до Анонім Показати IP 12 Вересня 2016 00:07
але його жо... вже ширша за його плечі і це при тому, що він хизується, що плаває постійно.... Ви плавців бачили -- у них широчезні плечі))) А от Палиця -- мужик, кремезна машина....
Володимир-Волинський Показати IP 11 Вересня 2016 19:51
Відремонтйте будь-ласка три Т-64бв і передайте в якусь частину.
Лучанка Показати IP 12 Вересня 2016 01:05
Першочергово потрібно закупити ліки важкохворим, а потім вже стадіони будувати.
місцевий до Лучанка Показати IP 12 Вересня 2016 16:10
стадіони теж потрібні, краще наші діти на стадіонах будуть , а не у підворотнях

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus