USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Володимирі-Волинському реконструюють центр міста

7 Лютого 2018 11:38
У Володимирі-Волинському реконструюють площу. У вівторок, 6-го лютого на громадських обговореннях розглянули 4 пропозиції реконструкції площі, - пише "Буг".

Зі слів заступника міського голови Олега Свідерcького – це тільки початок збору пропозицій щодо реконструкції центральної частини міста. Начальник міського управління містобудування та архітектури Тарас Киба зазначив, що у авторів проектів є ще більше місяця для того, щоб подані ідеї допрацювати.

Першими про свій проект розповіли представники проектного об’єднання “Укрзахідурбанізація“.

Вони запропонували приблизний проект реконструкції площі та скверів біля приміщення РДА та місцевого музею. Представники проектної компанії запропонували осучаснити площу новими конструкціями, озеленити її, зробивши зону загального відпочинку. У сквері по вулиці Небесної сотні проектанти запропонували встановити монумент-стіну з надписом “Герої не вмирають”, таким чином огородивши парк від автопарковки.

Майже усім пристунім на громадському обговоренні ця ідея не сподобалася.

“Центр – це не те місце, де повинні литися сльози. Так, ми повинні пам’ятати. Але краще пам’ятки розмістити не у центрі міста “, – сказав громадський активіст Тарас Сватко і його підтримали митець Сергій Шишкін, директор музею Володимир Стемковський та інші.

Вагому підтримку у присутніх здобув проект представлений Андрієм Гнатюком.

“Наше місто одне із перших отримало Магдебурське право. Володимир – це місто королів. Воно має величну історію. Треба пам’ятати про це і використати”, – запропонував Андрій Гнатюк.

Дизайнер запропонував зробити площу у стилі кітч, який дозволяє поєднувати у собі різні форми, кольори і конструкції. Від вулиці Ковельської, зазначив автор проекту, площу пропонується відгородити гранітними стовпцями, зробити декоративне озеленення, встановити пам’ятник з Юрієм-Змієборцем, який зображений на гербі міста. У центрі площі Андрій Гнатюк запропонував зробити зону відпочинку з фонтаном, лавочками, декоративними деревами. Уся територія повинна розбиватися на тематичні зони з допомогою бруківки та ліній з граніту. У перспективі, запропонував дизайнер, можна реконструювати приміщення міської ради, адже воно виглядатиме на фоні змін недостойно.

Андрій Гнатюк розповідає, що хотів сконструювати площу, яка пасувала б до будь-яких об’єктів і виглядала гарно.

Також дизайнер запропонував своє бачення скверу біля історичного музею. Так, розповів він, треба попрацювати з доріжками, озелененням, зрізати кілька дерев, встановити по всьому периметру парку гарний паркан, створити головний вхід з фотозоною, планується також зона для діток, місце для відпочинку з фонтаном та місце для закоханих. Усі елементи парку виконані у стилі барокко.

До проекту Андрія Гнатюка також були зауваження. Так директор музею Володимир Стемковський зауважив, що усі запропоновані у сквері елементи тільки розділяють історичні місця, хоча повинні навпаки їх збирати в одне ціле. Сергій Шишкін розкритикував пропозицію автора проекту, заявивши, що там немає місця для “Узвозу“, який проводять у Володимирі на День міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 7 Лютого 2018 11:52
гарненько буде :)
Вандал до 1 Показати IP 7 Лютого 2018 13:18
але не надовго!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus