USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Володимирі-Волинському скандал через авторство ідеї про стипендії

7 Квітня 2014 12:41
Майже рік тривала епопея із втіленням в життя програми підтримки молоді Володимира-Волинського - «Майбутнє Володимира».

З початку проект цієї програми передбачав преміювання учнів - призерів обласних предметних олімпіад, їх учителів, молодь, що досягла визначних успіхів у конкурсах народної творчості, спортивних змаганнях, а також молодих людей, що проводить активну громадську діяльність у княжому Володимирі.

Серед депутатського корпусу Володимир-Волинської міської ради точились жорсткі дискусії щодо запровадження цієї програми. Противники програми, переважно місцеві депутати Партії регіонів, мотивували свої заперечення відсутністю коштів, проте громадська підтримка цього потрібного місту проекту змусила депутатський корпус Володимира-Волинського консолідуватись та шукати компроміс.

З 1 квітня 2014 року розпочався відбір кандидатів серед молоді, для нагородження відповідними стипендіями Володимир-Волинської міської ради, про що повідомив офіційний сайт Володимир-Волинської міської Ради та засоби масової інформації. Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили, що ініціатором програми є начальник відділу сім’ї, молоді та спорту міськвиконкому В’ячеслав Петрук.

Однак із цим категорично не погодився депутат міськради Анатолій Сорока, зокрема він вважає, що ідея запровадження подібної програми підтримки творчої молоді належить саме йому. Про це він написав у статті «Володимирські чиновники «тирять» депутатські ідеї» на своєму персональному сайті. На доказ своїх слів депутат представив Інформаційному агентству Волинські Новини також копію його звернення до міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка, з проханням поставити проект даної програми на розгляд чергової сесії міської ради, яке датоване 06 червня 2013 року.

«Напевно, команді діючого мера Петра Саганюка важко визнати, що опозиційні депутати здатні до ефективної роботи на благо громади міста. Але ж факти річ уперта», - стверджує Анатолій Сорока.

Звичайно, питання авторства корисної для волинян програми – другорядне, однак молодь Володимира-Волинського, на яку вперше за останні десятиліття звернула увагу місцева влада, безперечно висловлять слова вдячності не тільки самим чиновникам міськради, але й Василю Сусіку та Ігору Мацюку. Саме вони активно підтримали даний проект та заставили депутатський корпус повернутись обличчям до майбутнього покоління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 7 Квітня 2014 13:33
А ще треба було написати, що сам Саганюк перечив цьому проекту, бо ці копійки треба було забрати собі на надбавку до зарплати. І що його друг Мороз днями побив ще одного свободівця про що всі мовчать... А Петрук нормальний хлопець просто його підставили!
Любов Показати IP 7 Квітня 2014 15:05
Ініціатором програми дійсно є Анатолій Сорока. На депутатських комісіях обговорювалися обидві програми, представлені А.Сорокою та В. Петруком, у підсумку було прийнято програму, розробником якої є відділ у справах сім'ї, молоді та спорту міськвиконкому.
Горохівець Показати IP 7 Квітня 2014 16:54
Нічого з цього почину не буде. Попіараться депутанти - і заглохнуть разом з ідеєю.У кращому випадку нагородять діток якихось блатних бидляків на меринах.
податківець Показати IP 7 Квітня 2014 18:37
Якби ще Сорока гроші на неї знайшов! А так ходити корчити з себе праведника то багато розуму не треба, але хай буде. Понесуть хлопці і дівчата ті гроші в "Метелик" до Мороза і от вся програма тільки галасу наробили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus