USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Володимирі-Волинському цукроварня боргує перед містом. Фіскали та правоохоронці – безсилі

15 Листопада 2016 12:24
Володимирська цукроварня має кілька власників. Проте це жодним чином не вирішує проблему із заборгованістю по сплаті податку за землю, - пише «ВолодимирМедіа».

Як повідомила начальник відділу майнових і земельних ресурсів Лариса Процька, у 2007 році між Володимир-Волинською міською радою та ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» були укладені договори оренди землі, які закінчилися у жовтні 2012 року. Орендар не виконав своїх зобов’язань, визначених договорами та чинним законодавством, щодо сплати орендної плати та повернення орендареві земельної ділянки. Володимир-Волинська об’єднана державна податкова інспекція в інтересах Володимир-Волинської міської ради подала позов до суду про визнання боржника ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» кредитором.

Ухвалою господарського суду від 26.01.2012р. затверджено реєстр кредиторів, відповідно до якої має стягуватись борг з ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» на загальну суму – 3251808,08 грн. Протягом 2013-2016 рр. були направлені листи до Володимир-Волинської міжрайонної прокуратури, прокуратури Волинської області, голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, генерального прокурора України, державної інспекції сільського господарства у Волинській області, державної екологічної інспекції у Волинській області, ліквідатору ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» Михайловському С.В., керівнику ТзОВ цукровий завод «Володимирцукор» Пожалюку В.П. та новим власникам приміщень за адресою: Луцька,230 – ПП «Даві Буд» та ТзОВ «Упродтранс».

Рішенням Володимир-Волинської міської ради від 11.03.2015р. затверджена технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж в натурі (на місцевості) земельної ділянки площею 195250 кв. м. за адресою: Володимир-Волинський, вулиця Луцька, 230, та передана в оренду ТзОВ цукровий завод «Володимирцукор» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Як повідомила Лариса Процька, на сьогодні договір оренди не підписаний. Крім того, з жовтня 2015р. більша частина приміщень продані ТзОВ «Укрпродтранс» (юридична адреса – м. Рогатин,вул. Галицька,20 оф.4) та у жовтня 2016 року – ТзОВ «Волинська біоенергетична компанія».

Факт порушення вимог земельного законодавства встановлює та фіксує шляхом складання актів перевірок, протоколів про адміністративні правопорушення, надання обов’язкових для виконання приписів (розпоряджень) Державна інспекція сільського господарства. Міська рада не має таких повноважень – обстежувати в установленому законодавством порядку підприємства та організації, для проведення перевірок з земельних питань.

Виконавчим комітетом міської ради неодноразово надсилались листи порушникам земельного законодавства з вимогою про оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки, а також в контролюючі і правоохоронні органи з проханням про проведення перевірок дотримання вимог ст.125,126 Земельного кодексу України землекористувачами.

Проте, у відповідь на неодноразові листи виконавчого комітету міської ради, Державною інспекцією сільського господарства у Волинській області надіслані листи, в яких повідомляється, що відповідно положень Закону України від 28.12.2014р.

«Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік здійснюються виключно з дозволу Кабінету Міністрів України.

На листи міської ради у правоохоронні органи жодної позитивної відповіді не надійшло.

Крім того, без правовстановлюючих документів залишаються землі орієнтовною площею 34 га, які були в користуванні ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод».

Відповідно до інформації ОДПІ ТзОВ «Укрпродтранс» та ПП «Даві Буд» звітності по платі за землю протягом 2016-2016 років не подавали.

ТзОВ ЦЗ «Володимирцукор» у 2014 та 2015 роках нараховано земельний податок у розмірі 1 відсотка від нормативної грошової оцінки у сумі 68561,04 грн. До бюджету сплачено – 72101,39 грн. (з врахуванням застосованих штрафних санкцій). Декларація по платі за землю на 2016 рік товариством до ОДПІ не подавалась.

На сьогоднішній день відділом майнових і земельних ресурсів готуються матеріали для нарахування збитків заподіяних територіальній громаді внаслідок використання земельних ділянок з порушенням законодавства про плату за землю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
володимир Показати IP 15 Листопада 2016 14:16
Операція крадун триває. Невдовзі і прізвище ск*тиняки вспливе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus