USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинянина вилучили 95 тонн ягід чорниці та 2 тонни грибів для експорту в Прибалтику

18 Липня 2019 23:25
Правоохоронці затримали підприємця з Ратнівщини, який під час заготівлі ягід та грибів ухилявся від сплати податків.

Про це інформує ГУ ДФС у Волинській області.

У рамках операцій та розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від сплати податків у значних розмірах), правоохоронці встановили підприємця, який здійснював фінансово-господарську діяльність, пов’язану з придбанням у населення ягід чорниці та грибів за необліковані готівкові кошти.

У подальшому, заготовлені лісові ресурси експортувалися за підробленими документами до країн Прибалтики з реквізитами суб’єкта господарювання, що має ознаки фіктивності, а також реалізовувались на внутрішньому ринку без відповідного відображення даних операцій у бухгалтерському та податковому обліках. Такі дії надали можливість ухилитися від сплати податку з доходів фізичних осіб, військового збору та інших обов’язкових платежів у значних розмірах.

Відтак, на підставі ухвал суду співробітниками податкової міліції області проведено два огляди місць придбання від населення ягід та грибів, їх складування та накопичення.

Одночасно, правоохоронці спільно із інспекторами Волинської митниці ДФС попередили спробу незаконного експорту 22 тонн ягід чорниці до країн Прибалтики. Весь вантаж та великогабаритний транспортний засіб, яким здійснювалось транспортування ягід, затримали.

Загалом, вилучили 95 тонн ягід та 2 тонни грибів орієнтовною вартістю близько 5 млн. грн., вантажний автомобіль, готівкові кошти в сумі близько 72 тис. грн., банківські картки, комп’ютерну техніку, документи фінансово-господарської діяльності та чорнову бухгалтерію.

Наразі вживають заходи з метою встановлення всіх причетних осіб та накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Хрен собачий Показати IP 19 Липня 2019 08:43
Ще можу зрозуміти поліську бабку, яка назбиравши відро чорниць продає його при дорозі чи везе до Луцька, щоб без оподаткування заробити кілька гривень і продати дорожче. Але в таких масштабах на майже 200000 зелених лісового товару не платити податків???. Звідки тоді пенсії та інші соц.виплати візьмуться в державі?. Конфіскувати все і накласти відповідний штраф на полішука-баригу, а ягоди та гриби реалізувати на місцевому ринку чи продати консервним переробним заводам.
андрій до Хрен собачий Показати IP 19 Липня 2019 09:49
чого той хто працює має платити податки і утримувати пенсіонерів і соц виплати?? а хто не працює той і нічого не платить, це не правильна система від цього в Україні всі в тіні, і по роботах працюють неоформленими.
Кех до андрій Показати IP 19 Липня 2019 10:43
Томущо весь світ так живе по усьому світу платять податки в США він би за ухилення отримавби реальний строк, питання в тому , що ті податки не повинні розкрадатись.
андрій Показати IP 19 Липня 2019 09:11
закінчена аморальна влада, а вони ще хочуть з європою торгувати кричать голосно з телевізорів.
Анонім Показати IP 19 Липня 2019 14:10
Тож хотіли змін він ж напевно і сам за зміни голосував тільки забув змінитися)()) а саме гірше коли поміняють всіх керівників служб в області то все стане на свої місця
Анонім Показати IP 19 Липня 2019 14:21
а кого.саме конфіскували ягоди та гриби
Ігор Показати IP 19 Липня 2019 18:37
Що означає фіктивні документи... Усі хто купує ягоди та гриби, ніяких документів селянам не дають. Я так розумію, що в усіх заготівельників немає документів і всі вони відправлють ягоди та гриби за фіктивними документами. Тут швидше за все було замовлення на цього чоловіка. Він же не вкрав ту продукцію, чому вилучати те за що він заплатив гроші? Дайте штраф, нехай реєструє фопа та й працює собі. Якби він бухав було б ліпше для всіх. Б..ть, дебілізм якийсь.
Раман Показати IP 20 Липня 2019 13:58
Це податківці собі результати роблять. Може вони забули як нещодавно дбр недорахувало 191 мл гр. За їхню роботу їх потрібно до суду та строки дати. Горілку вони фальсифіковану не бачать . Я не думаю а знаю той бумеранг десь вже на повороті , чекайте хлопці нас також до себе в гості.Славікта Роман...
... до Раман Показати IP 12 Серпня 2019 16:16
Василь, плати податки!
Вахтанг Показати IP 21 Липня 2019 18:51
підприємець забув таблицю ділення...ось і забрали все
Славік Показати IP 22 Листопада 2019 23:22
Шановна податкова міліція приїдьте влітку в будь яке село і покажіть приклад заготівлі ягід та грибів згідно чинного законодавства. Має заповнятися закупівельна відомість, від здавача ягід вимагатися паспорт і довідка про ідентифікаційний код, з суми належної до виплати утримувати 19.5% і перечисляти в бюджет, а потім людина залишиться без субсидії та соціальної допомоги і т.д... Закон має бути однаковим для всіх учасників бізнесу, а ВИ спочатку його пишете нереальним а потім використовуєте індивідуально під заказ до "особливих" підприємців. СХЕМА ПРАЦЮЄ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus