USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Волиньраді - проти конфіскації квартир за борги

11 Жовтня 2016 14:44
Заборонити виконавчим службам стягувати нерухоме майно у випадках заборгованості за житлово-комунальні послуги пропонуватимуть депутати Волинської облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю і корупцією 11 жовтня.

Так, депутат Сергій Слабенко повідомив, що пропонується підтримати проект рішення щодо необхідності негайного прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про виконавче провадження». Зокрема, у зв’язку зі змінами до законодавства, зняли мораторій на стягнення заборгованості за комунальні послуги у вигляді нерухомого майна, зокрема квартир. На Волині, як нагадав депутат, вже був прецедент стягнення заборгованості за рахунок квартири. Після цього Міністр юстиції у своєму виступі повідомляв, що суми заборгованості уважно вивчатимуть і шукатимуть інші варіанти стягнення. Вже є пропозиції депутатів Верховної Ради щодо заборони виконавчим службам робити стягнення у вигляді нерухомого майна у разі заборгованості за спожиті комунальні послуги.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.

Нагадаємо, у березні 2016 року в Луцьку продали двокімнатну квартиру, мешканці якої заборгували за комунальні послуги, на організованому виконавчою службою аукціоні, більше, ніж за 400 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
луцький Показати IP 11 Жовтня 2016 14:49
Депутати бояться що і до них черга дійде, а платити ох як не хочуть...! :)))
лучани Показати IP 11 Жовтня 2016 14:53
Злісні боржники є злодіями, які хочуть жити за чужий рахунок. Якщо не платять і нема що забрати крім квартири, то потрібно продавати квартири.
maха Показати IP 11 Жовтня 2016 14:57
пенсіонери нехай платять а нам і так квартиру не заберуть. ??? і нехай борг вісить ? в нас по 5-10 квартир.......?
депутат-невдаха Показати IP 11 Жовтня 2016 15:15
виходить якщо офіційно не працюю, наприклад, таксую собі по ночам і вожу дівок з опери, машина записана на маму, тата, свата, брата і т.д., рахунків в банках немає, земельної ділянки немає, короче як кажуть голий Вася босий ..., то можу собі спокійно не платити за комуналку і в мене хату не заберуть. Прикольно так паразитувати, а якщо доживу до пенсії, до будуть стягувати по 20%, не біда.
Ніка Показати IP 11 Жовтня 2016 15:21
Луцький , лучанин, maxa - Ви заробіть на ті квартири тоді рота відкривати будете! В кого хто і за що забирати мае.
луцький до Ніка Показати IP 11 Жовтня 2016 17:04
Немає питань - купила квартиру то плати за комуналку, чи хтось інший платити за тебе буде, бо вона на квартиру нашкребла, а платити компослуги не буде?!
ysrf Показати IP 11 Жовтня 2016 16:31
ті хто мають по3....5 квартир в таких не заберуть а в пенсіонерів да!
я Показати IP 11 Жовтня 2016 16:45
во- первых, квартиры ведь не всем бесплатно достались, чтобы их отбирать!!! Отключайте воду, свет, тепло, лишайте услуги , за которую не платять, а не квартиры забирайте, уроды...
? Показати IP 11 Жовтня 2016 19:12
При користуванні КомПослугами;газ,вода,тепло,еклектрика люди повинні мати вибір;користуватися або НЕ користуватися,Зробив вибір користуватися,то плати,коли не платишь заберуть квартиру,Навьязувати послугу за непідьємні ціни,закбирати квартиру не мають права
vofa Показати IP 11 Жовтня 2016 19:41
А що робити якщо я не замовляв послуг, а мени их навязують, я повинен платили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus