USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Волиньраді проведуть службове розслідування щодо посадовиць, які виписували собі премії

23 Квітня 2021 17:38
У обласній раді будуть з’ясовувати обставини, як дві посадовиці Рожищенського НРЦ виписували премії собі та своїм родичам.

Відповідне рішення ухвалили депутати Волинської обласної ради під час засідання сесії 21 квітня.

Зокрема, в обласній раді має бути створена комісія, яка проводитиме службове розслідування щодо дій директорки Рожищенського навчально-реабілітаційного центру Волинської обласної ради Тамари Сітовської та заступниці директора з навчальної роботи Рожищенського навчально-реабілітаційного центру Волинської обласної ради Наталії Савонюк, під час виконання нею обов’язків директора.

Згідно з інформацією обласної прокуратури, посадовиці ухвалювали рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомили про наявний конфлікт інтересів Волинську обласну раду чи Національне агентство з питань запобігання корупції. Зокрема, директорка закладу видала і підписала накази про прийняття на роботу в реабілітаційний центр та преміювання свого чоловіка, виконувачка ж обов’язків директора видала і підписала наказ про видачу премії самій собі.

У березні цього року згаданих осіб рішенням Рожищенського районного суду було притягнено до адміністративної відповідальності.

Після голосування депутатка Юлія Вусенко запропонувала провести інформаційну кампанію серед працівників комунальних установ, аби вони розуміли, які їхні дії можуть вважатися корупційними. Бо, зауважує вона, іноді такі ситуації можуть виникати через незнання чинного законодавства.

«Такі корупційні випадки можуть виникати через недостатню поінформованість людей, які працюють в установах, не дотримуються законодавства і виписують премії. Давайте зробимо навчання і додаткове інформування про те, як треба розподіляти і виділяти кошти, враховуючи законодавство», – запропонувала депутатка.

Нагадаємо, на Волині також притягнули до відповідальності заступницю директора ВСП «Любешівський технічний фаховий коледж Луцького національного технічного університету». Виконуючи обов’язки директора коледжу, вона видала і підписала наказ про видачу собі премії в розмірі 100% посадового окладу.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Цікавий Показати IP 23 Квітня 2021 18:42
Вони одні такі? Згідно офіційної статистики на Волині бюрократи заробляють найбільше. Навіть не треба до Польщі на трускавець їхати - тут більше.
Ваван Показати IP 23 Квітня 2021 19:30
Ви ще в Липлянську школу интернат навідайтеся, Рожище з Любешовом в стороні нервово курять!
Менталітет - с Показати IP 23 Квітня 2021 20:48
Від Любешівського собезу і до Шацької црл звичне явище. Інакше не гризлися б за ці посади. А помогти собі і своїм родичам віковічна традиція. Якщо голова колгоспу не построїв дітям хати, то виглядав у селі дурником.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus