USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Волиньради просять звільнити очільника управління юстиції

23 Листопада 2017 12:38
Депутати облради перед міністром порушили питання про невідповідність займаній посаді очільника ГУ юстиції в області Валентина Кухарика.

Про це йшлося під час 16-ї сесії Волинської облради 23 листопада.

Проект звернення Волинської обласної ради до Міністра юстиції України щодо діяльності Головного територіального управління юстиції у Волинській області озвучив голова фракції УКРОП Вячеслав Рубльов.

У документі просять розглянути питання щодо невідповідності займаній посаді Валентина Кухарика з метою недопущення соціальної напруги, захисту прав громадян.

Зі слів депутата, останнім часом у засобах масової інформації з’являються новини про неналежне виконання своїх повноважень органами виконавчої служби та їх посадовими особами.

Зокрема, через дії державних виконавців накладено арешт на усі рахунки одного з найбільших підприємств міста Луцька ДКП «Луцьктепло» з метою стягнення коштів у сумі 28,2 млн грн. на користь підприємства, з яким комунальне підприємство не мало жодних господарських стосунків.

У зв’язку з діями посадових осіб Державної виконавчої служби існує реальна загроза виникнення соціального загострення через можливу відсутність опалення та протести працівників комунального підприємства через виникнення заборгованості по заробітній платі.

Слід звернути увагу й на той факт, що ситуація ускладнюється через ризики зупинки та втрати Проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста, який реалізується ДКП «Луцьктепло» у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Крім того, на пленарних засіданнях сесій Волинської обласної ради депутатами, через внесення запитів, підтриманих радою, неодноразово порушувалися питання про порушення законності працівниками реєстраційної служби Шацького районного управління юстиції, Другого відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції, а також про відсутність протягом декількох років у Маневицькому районі Волинської області державного нотаріуса, який би працював на постійній основі. Через відсутність державного нотаріуса жителі району змушені звертатися до нотаріусів з інших районів області, що спричиняє великі незручності, особливо людям похилого віку.

Голова облради Ігор Палиця зазначив, що сподівається, що міністр юстиції знайде заміну керівнику, який ганьбить виконавчу гілку влади зараз.

Депутати облради підтримали звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
234 Показати IP 23 Листопада 2017 12:58
Волинське територіальне управління юстиції потрібно змінювати на 100%, так само, як і Міністерство юстиції. Петренко давно перейшов на сторону колишніх
Олег Показати IP 23 Листопада 2017 13:42
Він не тількі гнобить виконавчу гілку влади , всю загалом систему юстиції поставив на приход , $$$ , цей горе керівник .
Кирахук до Олег Показати IP 23 Листопада 2017 20:40
Він не порядний мужик
Анонім Показати IP 24 Листопада 2017 00:52
позор... ще жодного керівника юстиції області так не звільняли, цей "перевершив" усіх
Саша Показати IP 24 Листопада 2017 09:20
І в Шацькому районі нема державного нотаріуса.
123 Показати IP 24 Листопада 2017 10:44
Валіку баксу пофігу, вертів він вас усіх, поки є конфіскат ,
Знаю до 123 Показати IP 26 Листопада 2017 17:45
Пофіг, не пофіг. Але йому скоро гайки. З табличкою ділення в нього проблеми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus