USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Волиньраді визначили, які рослини підлягають охороні на Волині

21 Грудня 2018 10:57
Перелік з понад 160 видів рослин, які є рідкісними чи підлягають загрозі знищення, затвердили депутати Волиньради.

Про це йшлося під час пленарного засідання 22 сесії Волинської облради 20 грудня.

Охорона та відтворення популяцій видів рослин, занесених до згаданого переліку, забезпечуватиметься шляхом: - встановлення особливого правового статусу регіонально рідкісних видів рослин, які не занесені до «Червоної книги України», але є рідкісними або такими, що перебувають під загрозою зникнення на території Волинської області, з метою збереження їх популяцій та середовищ існування; - проведення наукових досліджень з метою розробки наукових основ охорони та відтворення згаданих видів рослин; - проведення систематичного моніторингу за станом та чисельністю їх популяцій; - створення спеціальних об’єктів природно-заповідного фонду з метою збереження популяцій рідкісних видів рослин та середовищ їх існування; - врахування спеціальних вимог щодо охорони цих видів під час розміщення продуктивних сил, вирішення питань відведення земельних ділянок, розробки проектної, проектно-експертної документації та проведення оцінки впливу на довкілля чи стратегічної екологічної оцінки.

Особи, винні у порушенні вимог охорони та відтворення видів рослин, занесених до переліку, притягаються до адміністративної, та іншої відповідальності відповідно до законодавства України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus