USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У волинські ліси з’їхалося біля тисячі «гастролерів» копати бурштин

22 Вересня 2015 18:43
Більше сотні автомобілів з номерами сусідніх областей розташовані у Маневицькому районі на ділянках, де є родовища бурштину. Приїжджі копачі бурштину, ймовірно, потіснили місцевих ділків, і тепер у цьому конфлікті розбирається міліція та влада.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел.

Згідно з інформацією джерела, вже два дні в селах Маневиччини - аншлаг. Туди з’їжджаються копачі бурштину з Рівненщини, Львівщини та Житомирщини. Згідно з приблизними підрахунками, там наразі від 500 до 1000 старателів. А на самій ділянці - більше сотні автомобілів.

Сьогодні, на місці вже побували працівники Нацгвардії та МВС. Приїжджав туди і голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Однак, всіх їх «чемно» завернули. Розповідають, що невідомі молодики, які спілкувалися з головою ОДА, були в стані алкогольного сп’яніння.

Не виключено, що нині на Волині розпочинається переділ сфери інтересів в копанні бурштину між угрупуваннями з сусідніх областей - Львівщини та Рівненщини. І місцеві вельми ображені. Зауважимо, на сусідній Рівненщині вже не раз через бурштинові копальні відбувалася стрілянина.

До слова, згідно з інформацією джерела, на місці викопали бурштиновий камінь, вагою кілограм, який на чорному ринку можна продати за 15 тисяч доларів. Відтак, не дивно, що копачі добираються вже до обійсть селян в пошуках сонячного каміння і йдуть на відкритий конфлікт.

Відомо, що силовиків зібрали на екстрену нараду в області, куди запросили громадських активістів. Результати наради, зауважує джерело, поки не підлягають розголошенню.

Проте у соцмережах уже анонсують, що на Маневиччині буде «гаряче», і розповідають, що волинські правоохоронці просять допомоги у колег з інших областей та місцевих активістів.

у Манєвічах веселуха. В принципі, це прямий виклик Авакову і Порошенку, а сільонок прийняти виклик - німа.Приїхали гос...

Posted by Myroslav Vatashchuk on 22 вересня 2015 р.

Чорт зна що в нашій країні продовжується. Поки хтось стоїть з автоматом на сході, хтось блокує в'їзд у Крим, хтось відс...

Posted by Pavlo Danylchuk on 22 вересня 2015 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
гіві Показати IP 22 Вересня 2015 18:50
а що павліку ти туди вже не лізеш.боїшся що яйця відстрілять? активіст херів.
укроп Показати IP 22 Вересня 2015 19:31
Треба одного-двох завалити бурштинщика щоб не о..уєвалі, бо вже достали!!!
копач до укроп Показати IP 22 Вересня 2015 22:24
що жаба давить тоі сиди на одну зарплату якщо ти її маєш
123 до копач Показати IP 23 Вересня 2015 17:45
Заплати податки як цивілізована людина і копай на здоров"я
копач до 123 Показати IP 23 Вересня 2015 20:56
кому платити податки теперішнім злодіям при владі або тим бувшим злодюгам що були раніше біля корита і які мають пенсії що тобі і не снилось ні так не буде ми знайдемо інше місце і будемо копати тихенько далі каміньчиків ох як багато в наших лісах приєднуйся
Во урод до укроп Показати IP 23 Вересня 2015 09:49
Вирішив постріляти людей бо не мають на що жити. І питають а чому не можна кожному дозволити ствола носити.
Месний Показати IP 22 Вересня 2015 20:35
Що ви кажете приїхали.Всі вони давно приїхали ще в лютому 2015 році.Але були розподілені сфери впливу де хто копає.Волинь мала найкращі шматки які освоював і освоює Самооборона і ПС і ще найняті на добові рівненські старателі. Далі було Рівне, Закарпаття і Львів разом та Житомир.Але у звязку з вітсутнісю реальних авторитерів на Волині Львів вирішив підімяти під себе все,пообіцявши іншим сусідам за підтримку у вирішенні питання з волинськими ділками частину бізнесу.Адже всі і так знають що весь кримінал "ходить" під Львівськими,а саме Мордою.Окрім того вся ця банда почала зїджатися це в неділюз помпа їхали церез півкраїни і їх як завжди ніхто небачив
Са до Месний Показати IP 23 Вересня 2015 09:47
Самооборона Майдану Волинь (Луцька). Виробляє бронежилети при потребі, кевларові шоломи, безпілотники, складає сухпайки і відправляє харчі на фронт, допомагає як і фонд Палиці у охороні громадського порядку. До копанння бурштину не має відношення. А що ти зробив.
Микола Показати IP 22 Вересня 2015 21:57
Якщо держава не створює умов і не дає людям заробити, вони будуть заробляти як вміють, сім'ї голодати в 21 столітті не повинні, як і не повинні діти виглядати як голодранці поки жиди в Києві крадуть мільярдами
Микола Показати IP 22 Вересня 2015 22:06
Напевне завтра в ліс як до себе в комору приїде лапін з калюжним щоки дути перед полішуками, мол аяяй, як це ви тут без нас, ми своїх бовдурів в лісову охорону пхаємо щоб офіційно копати та ще й зарплату з бюджету отримувати........поки по гриві не получать
Він і так там регуля до Микола Показати IP 23 Вересня 2015 08:09
Слідкував за коштами,щоб мимо корита непроходили.
Катя Показати IP 22 Вересня 2015 22:38
Рийте поки в країні бардак і не має влади!!! Усі пішли на вибори....
Укроп Показати IP 22 Вересня 2015 23:59
а де ж морди з військомату, відразу там на місці і повістки виписували б? чи тут страшнувато? морди поб/ють і форму порвуть?
прощай оконськ Показати IP 23 Вересня 2015 02:56
интересно девки (в прямом смисле )пляшут.маневичи выбори,маневичи бурштын.а попасть в ВР дорого стоит,а если отдать район в концессии, ,..Концессия (от лат. concessio — разрешение, уступка) — форма договора о передаче в пользование комплекса исключительных прав, принадлежащих правообладателю. Передача в концессию осуществляется на возмездной основе на определенный срок или без указания срока.)смерть одного человека,может изменить ландшафт целого района,и способа подзаработать тисячи селян ( черника и белие грибы).
пастернак Показати IP 23 Вересня 2015 07:18
коментар було видалено
ДО ШПИГИ І ГУНЧИКА Показати IP 23 Вересня 2015 07:46
ЩО БЕЗ АКТИВІСІВ НЕ МОЖЕТЕ,ТО ВІДДАЙТЕ ПОГОНИ І КРІСЛА , ЗАПРОДАНЦІ
До місцевих ПС (ДУК) Показати IP 23 Вересня 2015 08:47
Гасла закінчились. Як влада неспроможна, а ви горланите, що захистите всіх - проявіть на справі свою громадянську позицію.Захистіть регіон від свавілля бурштинокопачів. Але ж цього не буде!!! В Вас (та зрештою й усіх можновладців, одна мета, як в свині - Виборне "корито". УКРОПИ, НАШІ КРАЇ,ДУКИ, ПРАВОСЄКІ, ГРОМАДСЬКІ КОНТРОЛІ (це тільки новонароджені), а ще БПП-СОЛІДАРНІСТЬ, САМОПОМІЧ, БАТЬКІВЩИНА... Де всі поділися???? Ось Вам, майбутній електорат (люди, про яких Ви горланите на кожному кроці), захистіть їх, як генерал Шпига і К - неспроможний!
не пацик Показати IP 23 Вересня 2015 10:00
Сейчас финансовые правила далеки от обычного капитализма и в мире сложилась ситуация когда банки напоминают монархию. И небрежное отношение с их стороны к малообеспеченым слоям населения и среднего класса не может не вызывать всеобщего возмущения-порой приобретает ужасные формы . Безусловно современные методы борьбы с диктатурой сильно изменились и стали гуманее. Однако (лицо ) сегодняшних протестующих заимствованное у бунтаря- католика напоминает что дух революционера еще живет и всегда готово востать против несправедливости чиновников-даже если орудием борьбы против них является виртуальное пространство и социальные сети а не оруженный порох . Казалось бы-при чем тут имиджборды и милиция ? если по факту их нет .
Андрій Показати IP 23 Вересня 2015 10:44
Люди ви про , що тут пишете ? Народ вийшов заробити на хліб , щоб прокормити свою родину,
Мирославу та Павлу Показати IP 23 Вересня 2015 11:16
Щось Ви не про то пишете!!! 1.Не розділяйте копачів (старателів) на жителів по областям - надра належать народові України. 2. Незаконний видобуток - законний видобуток: "Укр.Бурштин" банкрот! З обйемом видобутку 1500кг в рік - це курам на сміх., решта де? Про закон: бумага на якому він надрукован вже пожовкла від давності. Він і не потрібен - потрібно тільки відкрити пункти приїому бурштина від держави(підприемців з ліцензіею) де старателі будуть законно здавати добутий камінь з урахуванням податків. 3.Виклик тільки тим особам які хочуть підмять під себе "кришування" "незаконного" видобутку як вони вже це зробили з законним... Нац гвардія вже там на "броньованих кразах" і трасса Київ - Ковель перекрита міліцею та військовими!!!
МВС - озброєний загі Показати IP 23 Вересня 2015 11:28
Коли держава в особі високопосадовців закликає громадських активістів до силових дій проти правопорушників, то держави - немає! Держава єдина має право на законне застосування сили. Або сила є, або держави немає. Сотні тисяч міліціонерів, а порядку нема. Така правда.
Ігор Показати IP 23 Вересня 2015 12:07
Мене сьогодні плющить, а так би я під’їхав і розрулив ситуацію
коля sирун Показати IP 23 Вересня 2015 12:39
я б тоже підтянувся але йду їсти і потім буду sрати
Наташа Киха до коля sирун Показати IP 23 Вересня 2015 14:10
Коля не їж багато, згадай що минулого разу було. (не допоможе і лоперамід)
Стах Показати IP 23 Вересня 2015 17:55
Шановні волиняни,голосуючи на виборах президента та позачергових парламентських виборах,за олігархів і їх прислужників,надіятись на покращення свого життя- марно.Щоб кликати на допомогу патріотів та активістів- треба було за них голосувати!!!! Насолоджуйтесь своїм вибором і не помиліться на місцевих виборах в жовтні - цього року!!!
Розвод Показати IP 23 Вересня 2015 21:59
Справу розрулить кандидат до ВР Палиця, пошле свою "варту порядку" і Морда злякається
КаМаЗ Показати IP 24 Вересня 2015 08:27
Страну сливают, вранье втирают, живут карманы набивают, а НАРОД на колени поставили!!! Так плохо людям жить еще никогда не была!!! Люди терпят но власть продажная 100 % и за Нацгвардией ей не спрятаться, новые серии протестов не за горами!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus