USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинські школи можуть повернути гуртки

10 Липня 2014 13:12
В області є не один центр, в якому займаються обдаровані учні – Мала академія наук, Центр науково-технічної творчості, Центр туризму, Центр екології і подібні. Кожен з них центрів бореться за бюджетне фінансування, та от чи вся їх робота іде на благо волинських школярів – питання.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму Волинської обласної ради сьогодні, 10 липня.

До комісії, зокрема, звернулася обласна організація Малої академії наук, яка просила збільшити кількість ставок мінімум на 8,3 та запропонувати нове приміщення, бо наявне – мале.

Такі прохання озвучила директор Волинської обласної Малої академії наук Галина Толстіхіна. Вона й похвалилася здобутками МАН – уже 20 років волинська академія входить у п’ятірку кращих територіальних МАН України. З її слів, 90% занять проводяться на базі Східноєвропейського національного університету. Крім того, на Волині діють не всі секції, прийняті МОН України. На відкриття додаткових 24 секцій просять і відкрити 8 ставок, а ще хочуть ввести посаду психолога.

Однак в обласному управлінні освіти зауважують, що МАН може обійтися й наявними ресурсами, адже коштів у бюджеті і так не вистачає. Мовляв, в області діє не один центр, в якому займаються обдаровані учні – Мала академія наук, Центр науково-технічної творчості, Центр туризму, Центр екології і подібні

Висловив свою думку й керівники Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Павло Боснюк. Він зауважив, що на Волині є кілька подібних закладів, у кожному з них є директори, ставки адміністративних працівників, а ось дітьми займатися немає кому.

« У луцьку є одна установа – Палац учнівської молоді – там 1 «вождь», 2 заступники, а всі працюють на дітей. А в області керівників майже стільки, скільки працюють з дітьми. На мою думку, варто зробити один позашкільний заклад з одним керівником, а кадрів буде достатньо», - зауважив він.

Подібну думку висловили й члени депутатської комісії, мовляв, варто було б повернути гуртки в школи області, а фахівці мали б безпосередньо займатися з учнями. Тому рішення про виділення приміщення і нових ставок для МАНу депутати не прийняли.

Натомість вони вирішили провести круглий стіл, на якому обговорять доцільність існування таких центрів, вивчити їх фінансування і як ефективніше використати кошти, спрямовані на ці заклади.

Нагадаємо, 1 січня на Волині шкільні гуртки перевели в іншу сферу – позашкільне дозвілля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
555 Показати IP 10 Липня 2014 19:48
А сімейка толстіхіних все не угомониться "Посади вона хоче для дітей відкрити" - відмити гроші і своїх пристроїти вона хоче - брехлива нахаба. Доречі, вона ГАЛИНА Толстіхіна.
вак Показати IP 10 Липня 2014 21:52
тут МАН треба добренько перевірити прокуратурою
освітянка Показати IP 11 Липня 2014 19:38
Як на мене Боснюк правий, Луцькій міській раді підпорядковується славнозвісний ПУМ (палац учнівської молоді), та у ньому займаються ледь не усі школярі Луцька, при чому біжать туди діти і тягнуть за руку батьків, а обласних закладів аж чотири, а от якби об'єднати в один Центр позашкільної освіти області та ввести ці всі позашкільні заклади у структуру - як відділи, ми б і кошти раціональніше використали і вихованців би більше притягнули, тому що батьки і діти не губилися б у виборі закладів позашкільного дозвілля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus