USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У волинського бізнесмена відібрали понад гектар землі

12 Березня 2014 11:45
Волинська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері повернула у комунальну власність Шацької селищної ради земельні ділянки вартістю понад 700 тисяч гривень, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Волинський міжрайонний прокурор із нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері звернувся до суду в інтересах держави в особі Шацької селищної ради з позовом до одного з приватних підприємців про розірвання договорів оренди земельних ділянок та стягнення на користь селищної ради заборгованості зі сплати орендної плати.

Під час перевірки додержання вимог Законів України «Про оренду землі», «Про державний контроль за використанням та охороною земель», «Про охорону земель» та Земельного кодексу України при укладенні та виконанні договорів оренди землі, проведеної прокуратурою із залученням спеціалістів Державної інспекції сільського господарства у Волинській області в Шацькій селищній раді, встановили, що у квітні 2010 року між селищною радою та цим підприємцем було укладено два договори оренди земельних ділянок загальною площею майже 1,3 гектара.

Однак, своїх обов’язків згідно договору підприємець не виконував та не платив за орендовану для будівництва автостоянок землю.

Господарським судом Волинської області позов прокурора задовольнили.

Договори оренди розірвали, підприємця зобов’язали сплатити заборгованість з орендної плати в сумі понад 100 тисяч гривень.

Рішення суду набрало законної сили. Вживаються заходи задля його примусового виконання.

Земельні ділянки площею майже 1,3 гектара вартістю понад 700 тисяч гривень повернуті у комунальну власність Шацької селищної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
неважно Показати IP 12 Березня 2014 12:00
чому не вказано в кого відібрали??? чи самі не знаєте? для чого такі новини..
шацькій Показати IP 12 Березня 2014 13:48
самі давали самі забрали
рома шацкому Показати IP 12 Березня 2014 17:23
коли ваші голяденцв регіоналів одлучать од земельного корета старший зголови райради став заступником втер центрі менший залишився на посаді земвідділу району де справідпивість

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus