USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У волинському футболі - нові правила

10 Лютого 2015 11:09
За новими футбольними правилами гратиме Волинська область. Про це інформує ВолиньSport.

Відбулася нарада арбітрів та спостерігачів арбітражу Комітету арбітрів Федерації футболу Волині за участю Голови ФФВ Кварцяного В.В. та Голови КА ФФВ Школьного І.М., на якій обговорили додатки до основних умов, положень та дисциплінарних правил КА ФФВ для арбітрів, асистентів арбітра, четвертих арбітрів та спостерігачів арбітражу.

Отож, озвучили ті зміни та новації, про які вже казав Віталій Володимирович на засіданні виконкому ФФВ.

Якось важко коментувати ці зміни, адже треба пройти реальну апробацію і тільки тоді робити остаточні висновки. А вона станеться вже найближчими вихідними - під час обласного турніру "Сніжинка", який стартує 15 лютого 2015 року.

Ідея очільника федерації футболу зрозуміла - викорінити акторство та симуляцію, одначе як приживуться нововведення і чи не спричинять вони відвертих грубощів - час покаже.

1. "Правило 15 свистків": арбітр у матчі дає не більше 15 свистків (виключення: початковий удар, положення "поза грою", конфронтація і тощо). Якщо арбітр дає 16 свистків - наступний тур пропускає; якщо 17 свистків – 2 тури, 18 свистків – 3 тури, 19 – 4, 20 – 5, якщо 25 свистків і більше – не арбітрує рік.

2. "Бонусна система за дотримання Правила №1": у разі дотримання Правила №1 оплата арбітражу збільшується в 2 рази за бонусною системою по закінченню першої чи другої частини сезону.

3. "Відміна фіксації незначного фолу": за англійською методикою арбітражу.

4. "Відміна Fair Play".

5. "Підрахунок свистків арбітра": спостерігач арбітражу в обов’язковому порядку фіксує кількість свистків за матч (тайм) та вносить у рапорт.

6. "Повноваження асистента арбітра під час гри": задача асистента арбітра – не вмішуватися в гру. Виключні повноваження асистента арбітражу:

а).фіксація виходу м’яча за бічну лінію;

б).фіксація виходу мяча за лінію воріт;

в).фіксація положення «поза грою»;

г).фіксація взяття воріт.

7. "Фіксація порушень під час боротьби за м'яч": арбітр не повинен реагувати на крики (апеляції) гравців під час боротьби при визначенні порушень Правил гри.

8. "Винесення попереджень": арбітр не повинен виносити будь-які попередження за симуляцію, взагалі не реагувати на неї (особливо при єдиноборствах в штрафному майданчику).

9. "Правило 5 хвилин для надання допомоги лікарем під час гри": арбітр не повинен реагувати на будь-які падіння гравців, за виключення двох моментів:

а). у випадку явної загрози здоров’ю футболіста, на думку арбітра;

б). нанесення можливої травми в ділянку голови.

В інших моментах, якщо гравець впав і через 6 секунд не піднімається, то потребує медичної допомоги (виходу лікаря на поле).

Після цього гравець в гру повертається не раніше, ніж за 5 хвилин, після надання йому допомоги (контроль за виконанням покладається на 4 арбітра (асистента арбітра).

У випадку введення в оману арбітра щодо отримання травми арбітр виносить гравцю попередження.

10. "Правило компенсованого часу": компенсований час є виключно фіксованим. Забороняються заміни гравців в компенсований час.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Volynyaka Показати IP 10 Лютого 2015 12:12
Ці зміни та новації - це ще гірше правил дворового футболу. Адже як правило на рівні обласних змагань грають команди сформовані з дітей та зовсім юних гравців, замість того щоб вже в цьому віці навчати Правил Футболу затверджених ФІФА ми придумуємо свій велосипед і йдемо попереду всієї планети зі своїми правилами. Якщо військовий устав написаний кров'ю і життям солдат, то футбольні правила написані травмами і навіть інколи теж житттям та передчасним закінченям карєри гравцями із за травм. Видовишність футболу в них в основі цих іновацій? Меньше свистків і симуляцій? Ну-ну...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus