USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

У волинському монастирі плели лавандові вінки, щоб допомогти військовим

6 Липня 2022 22:46
У Жидичинському монастирі відбувся благодійний майстерклас. Жінки плели вінки з лаванди. Гроші, які зібрали під час заходу, передали військовим.

Про це розповіла організаторка майстеркласу Світлана Якименко, пише Суспільне.

На території Жидичинського монастиря росте понад 300 кущів лаванди. Початок липня – час збору квітів, – каже флористка Наталія Стаднюк. 15 жінок об'єдналися, щоб провести благодійний майстерклас та зібрати гроші на потреби українських військових.
Дружина воїна волинської 14-ї бригади ЗСУ Маргарита взяла участь у майстеркласі. Вранці 24 лютого жінка провела чоловіка на службу. Тепер, каже, тримає свій фронт – допомагає війську, працює і доглядає за дітьми.
Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну у Жидичинському монастирі утворився гуманітарний хаб. Архімандрит Костянтин каже – зараз збирають гроші на другий автомобіль для бійців Збройних сил. Перший уже передали на передову.
Один з насельників монастиря, ієродиякон Пимен Мех, служить у 14-й окремій механізованій бригаді. «Він водить машину, яка вивозить з поля бою поранених та померлих», – розповів отець Костянтин.

Під час заходу зібрали 4 тисячі 500 гривень, – повідомила організаторка майстеркласу Світлана Якименко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus