USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У волинському селищі на 3D-принтері друкують захисні екрани для лікарів

23 Квітня 2020 16:38
У селищі Благодатне, що підпорядковується Нововолинській міській раді, на двох 3D-принтерах друкують захисні екрани для волинських лікарів, аби допомогти їм у боротьбі з COVID-19.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів селищний голова Благодатного Олександр Топорівський.

Наразі вже надрукували понад п’ятдесят захисних екранів для медиків. Зі слів селищного голови, один з 3D-принтерів в селищі з’явився в минулому році, його закупили для молоді завдяки виграному гранту, нещодавно купили ще один 3D-принтер, аби екрани для лікарів друкували ще швидше. Перший принтер купили за шість тисяч п’ятсот гривень, а другий купували зі знижкою, оскільки вказали, що він буде використовуватися для друку захисних масок медичним працівникам.

«Раніше молодь моделювала на цих принтирех різні деталі. Але в такий час ми використовуємо 3D-принтери, допомагаючи лікарям. Ми з колегами подумали, що можемо друкувати захисні екрани, адже це додатковий захист для лікарів, який використовується у всьому світі. Спочатку підібрали модель, яка затверджена іністерством охорони здоров’я Чехії, і тепер працюємо», – розповідає Олександр Топорівський.

Він каже, що для роботи принтера потрібний пластик, з якого друкується основа щитка. Це займає близько трьох годин. Потім надягається прозорий пластик товщиною 0,5 міліметра, який вирізається лазером, хоча певний час це робили вручну. Згодом вдягається резинка, аби екран можна було регулювати під розмір голови.

«Лікарі, які користуються екранами, дезинфікують їх та використовують поки не затреться пластик», – зазначає Олександр Топорівський.

Відзначимо, що захисні екрани вже отримали місцева амбулаторія, Нововолинське відділення ЕМД, сьогодні захисні маски передали у відділення реанімації Нововолинської центральної міської лікарні, також маски просить інфекційне відділення та амбулаторії, з яких виїжджають мобільні бригади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Диванний диван Показати IP 23 Квітня 2020 17:25
Вартість принтера +вартість сировини+доставка. А з іншого боку покупка в Китаї готової маски. Хоча, якщо в гаражі пилиться бентлі, то чому б нею не розвозити мішки картоплі нужденним.
Луцьк до Диванний диван Показати IP 24 Квітня 2020 10:08
Маски з Китаю по дорозі до Нововолинська розберуть київські посадовці та й для лікарів вони малоефективні. При такій захворюваності у місті медикам дуже потрібні і маски, і екрани, і відповідний одяг, і відповідні зарплати. Поки до Нововолинська це все надійде від уряду, то вже не буде ні кому лікувати та й кого лікувати. Як завжди ми повинні покладатись тільки на себе і нести відповідальність за своє здоров*я і здоров*я близьких. Дуже добре що в нас є свідомі громадяни, які в такий не легкий час допомагають у боротьбі з цим недугом! І особисто мені якось однаково яким чином будуть розвозити захист для медиків, ліки, допомогу для малозабезпечених на бентлі чи на велосипеді - головне зберегти життя......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus